27 oktober 2016

Ericsson: Jag chansar

När jag läste häromdagen att Ericsson utsett Börje Ekholm till VD så bestämde jag mig snabbt för att köpa aktier. Jag har funderat tidigare på att köpa aktier i Ericsson (eftersom jag har en fäbless för fallande knivar och företag i djup kris med väldigt tuffa framtidsutsikter). Köpkursen hamnade på runt 46 SEK, alltså en bra bit högre än dagens kurs.

Det jag tror kommer att hända på sikt är att intressanta värden i bolaget kommer att komma upp till ytan. Det finns en hel del tuffa beslut som måste fattas och det kommer att krävas en hel del städning för att vända skutan. Det är möjligt att jag är för optimistisk, men jag tror att det kommer att komma upp en del intressanta värden i samband med att man omstrukturerar. Jag var inne och härjade i Nokia när det såg mörkt ut i Nokia och det blev en ganska bra affär. Då trodde jag att man skulle sälja nätverkssidan, men det blev istället så att man sålde allt utom nätverkssidan. Det kan låta som ett märkligt resonemang, men jag tror att det finns en framtid för Ericsson och jag tror att det kommer att komma en vändning.

Det är svårt att säga om Börje Ekholm är rätt person för jobbet. Mitt intryck av Börje Ekholm är positivt och jag tror att han kan reda ut många av problemen. Att han har suttit i styrelsen tror jag bara är en fördel.

Inga kommentarer: