24 september 2016

Matse: Så ska ICA vinna kampen om e-handeln

Det är inte supertydligt för mig vem som riktigt äger frågan kring e-handel inom ICA. För inte alldeles länge sedan var någon från ICA ute och uttalade sig om ehandeln och nu nyligen kom ytterligare ett uttalande om ehandeln från en ny person.

Det är möjligt att jag missar något, men det känns inte speciellt visionärt det som sägs i artikeln - vi har många butiker och vi ska samköra e-handel och fysiska butiker. Det är självklart så att en spelare som har mer än halva marknaden har en fördel, konstigt vore det annars, men än så länge tycker jag att mycket av det som kommer från ICA mer eller mindre säger att vi kommer att anpassa oss, men vi kommer inte att förändra oss så mycket. Det återstår att se om det funkar och så klart om jag uppfattat det rätt.

Länk till intervju med Magnus Rosén, ICA:
http://www.ehandel.se/ICAs-plan-for-att-vinna-kampen-om-e-handeln,8691.html

Jag ser absolut ICA som ett hot mot Matse, men det är inte det största hotet. Det jag är orolig för är att Amazon eller möjligtvis någon annan jätte som kan e-handel skulle börja satsa i Sverige. Om det skulle hända så skulle jag ta mig en ordentlig funderare.

Inga kommentarer: