21 september 2016

Hövding: Alla aktier ut

Efter att kursen för Hövding gick upp ytterligare under dagen så slog jag till och sålde. Det verkar som att intresset för aktien grundar sig framförallt på att en film spridits på nätet och enligt någon uppgift setts hela 150 miljoner gånger.

Det är bra helt klart, men jag tycker att uppståndelsen var lite väl häftig och därför valde jag att casha hem. Jag funderade på att dela upp mitt innehav och sälja bara några, men så blev det inte. Jag gjorde mig av med allt strax under 24 SEK. Eftersom jag gick in i snitt på 18,80 SEK landade jag på knappt 25% på investeringen och det måste jag vara nöjd med.

Min plan var egentligen att äga längre, men nu uppstod ett läge att ta hem en bra vinst och då tänkte jag om. Jag kommer att läsa rapporten i slutet av oktober med stort intresse och om det skulle visa sig att den branta uppgången vänds till en rekyl så kommer jag kanske att plocka upp några aktier. Helst skulle jag vilja gå in under 21 SEK. Det känns som att det kan bli lite tufft i nuläget. Jag tror fortfarande att det kommer att vara fina försäljningsökningar i nästa rapport, men nu har förväntningarna också höjts.

Jag gillar bolaget och jag gillar produkten, men försäljningen måste verkligen ta fart big time för att dagens värdering ska fyllas. Det finns risk för besvikelser längs vägen. En annan risk som jag ser det är att det kommer något negativt som säger att hjälmen inte rekommenderas eller inte får säljas. Jag tror tex att hjälmen idag inte får säljas i USA. Det kan naturligtvis ändras, men det är så klart inte så bra (även om USA inte är en prioriterad marknad för bolaget, vilket är helt riktigt enligt mitt sätt att se).

Länk:
http://8till5.se/2016/09/21/viral-succe-for-film-om-hovding/

Inga kommentarer: