01 mars 2021

Scandic Hotels: Det tickar uppåt

Scandic Hotels går upp och det är naturligtvis kul. Det börjar närma sig min riktkurs kring 45 SEK och det är positivt. Det är ingenting som egentligen har blivit bättre relativt det scenario som jag målat upp för mig själv, snarare det omvända. Det finns risk för att det blir ytterligare restriktioner och sannolikt kommer många inte att vara vaccinerade innan sommaren. Det finns positiva tendenser som ger vid hand att det börjar ljusna, vilket så klart är kul. Överlag så ser det bra ut, men kursen har också tickat upp och jag börjar alltmer fundera på om det kommer en rekyl. Vi får se hur det blir. Om det fortsätter upp till 45 SEK så kommer jag nog att lämna i princip helt för då tycker jag att det finns annat som känns mer intressant, men vi är inte där riktigt än.

Det är inte helt lätt tycker jag att förhålla sig till när man skall sälja, tycker jag. I fallet med Doro så sålde jag kanske lite väl tidigt när jag tryckte på säljknappen strax över 55 SEK. Det är möjligt att jag borde ha haft lite mer ro i kroppen och väntat, men det gick enligt plan och jag ska inte klaga. Vad gäller Tobii så kanske jag så här i efterhand borde ha sålt på 70 SEK, som var min riktkurs, men det gjorde jag inte och nu handlas Tobii något lägre. Jag är överlag nöjd, men på något konstigt sätt så känns det rätt bra när man hittar någonting som man tycker är missuppfattat (och kunna putta in pengar). Det är lite mer ovant och märkligt tycker jag när en del av innehaven handlas nära riktkurserna och uppsidan, i alla fall så som man har räknat, inte är särskilt stor.

Det låter så klart aningen rubbat att man när man lyckas pricka in ett par innehav som utvecklas enligt plan saknar tiden då de handlas på lägre nivåer, men så är det lite grann faktiskt. Jag är riktigt nöjd och tacksam (för det handlar en hel del om tur), men jag funderar också en del på hur jag skall agera framöver.

Vad gäller XXL som jag skrev om i ett tidigare inlägg så är jag kanske inte helt övertygad trots allt. Det finns en del frågetecken tycker jag och det som oroar mig lite är faktiskt att jag själv väldigt sällan handlar på XXL. De senaste sportprylarna, eller egentligen friluftsprylar, som jag köpte, köpte jag på Amazon. Jag vet ganska precis vad jag vill ha och de saker som jag vill ha finns inte hos XXL, men hos Amazon kan jag köpa av Amazon direkt eller av tillverkaren direkt. Det är mycket möjligt så att jag inte är representativ och många varor passar kanske inte för e-handel, men det räcker med att 10-20% ändrar sina vanor för att det skall göra ganska stor skillnad. Det kan låta som att jag är väldigt velig och om så är fallet så är det helt korrekt. Jag vet inte riktigt vad jag tror när det kommer till XXL. Det lutar alltså just nu snarare åt att jag säljer mina aktier än att jag köper på mig mer, men jag kan komma att ändra mig igen.

Andra aktier som jag funderar på är SEB och Swedbank. Båda finns i portföljen sedan tidigare. Jag tror inte att det kommer att bli några kursrusningar, men jag tror att det är fullt möjligt att ligga på runt 5% i avkastning per år de kommande åren. Direktavkastningen ligger nästan så högt så det är ganska defensivt. Eventuellt kan det komma en uppvärdering, men det ser jag i så fall som en bonus.   

Inga kommentarer: