25 september 2020

Scandic Hotels: Jag ökar ytterligare

Idag så passade jag på att fylla på med ytterligare aktier i Scandic Hotels. Jag funderade på att köpa Pandox istället för att få viss riskspridning, men så blev det inte till slut. Att jag köper aktier i Scandic handlar om att jag tror att pandemin är avklingande och temporär. Min hypotes bygger med andra ord på att jag tror att vi kommer att gå tillbaka till ungefär så som det var tidigare. Det kan vara fel och det kan vara rätt.

Blankningarna har ökat en del och det hänger sannolikt samman med att man ser en del ökningar av upptäckta fall på olika håll. Självklart är hopp uppåt vad gäller bekräftade fall inte till Scandics fördel, men jag tycker trots allt att trenden är tydligt nedåt. Förr eller senare så kommer blankarna att lämna och då kan det leda till att kursen hoppar uppåt. Det är inte säkert så klart och det är mycket möjligt att det kommer att vara jobbigt ett tag till. Min förhoppning skulle så klart ha varit att det skulle avta snabbare än vad det gör, tyvärr blev det inte så. Det är möjligt att det finns risk för att man kommer att behöva ta in ännu mer pengar, dock ser jag den risken som förhållandevis låg.

Vi får se om det blir en bra investering eller inte. Jag kan ligga ett ganska bra tag i aktien utan att det blir problem, men det har tagit längre tid med Corona än vad jag hoppats på och det var en felbedömning. 

2 kommentarer:

Indexfond sa...

Jag tror också Scandic kan bli bra på sikt. Även Pandox. Pandox vd blev ju intervjuad i Börssnack förra veckan. Det var ganska intressant att lyssna på. https://soundcloud.com/erik-hansen-20132729

Charlie sa...

Tack för kommentaren! Jag lyssnade också på intervjun och jag tycker att den var intressant. Naturligtvis pratar han i egen sak till viss del, men jag tycker att mycket av det som han säger känns vettigt och troligt.