04 september 2020

Byggmax: Ser ganska intressant ut - funderar på att öka

Byggmax har fallit tillbaka en del den senaste tiden och är nere runt 47 SEK. Jag hade egentligen inte tänkt att jag skulle köpa på mig mer aktier, men jag börjar faktiskt att fundera på att öka. Det är möjligt att jag kommer på någonting som känns mer intressant. Det återstår att se. Ett bolag som jag tittar lite på är Bioservo Technologies som kanske, kanske, kanske kan komma att stå inför en spännande resa.

För att återgå till Byggmax så var Q2 superstark. Att Corona-pandemin verkat till Byggmax fördel verkar alla vara överens om. Det som skiljer en del är hur mycket som är engångseffekter och hur mycket som är underliggande tillväxt. Jag tror att marknaden gör lite av en missbedömning och jag tror att engångseffekterna inte är fullt så stora som man kan tro. Kan vara fel, kan vara rätt.

Nedan finns lite siffror frÃ¥n Q2-rapporten: 

 

Min gissning är att Q3 kommer att vara bra mycket bättre än Q3 2019. Det kommer att få till effekt att vinsten per aktie på rullande tolv kommer att vara runt 7:50-8:00 SEK. Det kanske är att vara för optimistisk, men jag ser det inte som osannolikt. Det starka försäljningen har sannolikt fortsatt i Q3. Om man jämför detta med kursen på 47 SEK just nu så tycker jag att nedsidan bör vara begränsad.

Jag tror att en annan anledning till att Byggmax hackar är att BHG (tidigare Bygghemma) går väldigt starkt och får många positiva rubriker. Det är sannolikt så att en hel del av försäljningen kommer att flyttas från fysisk handel till e-handel och det kommer att gagna BHG. Det kommer även att gagna Byggmax som jag ser det om än i mindre omfattning. De stora förlorarna tror jag kommer att vara de fysiska bygghandlarna som inte alls har någon ehandel och som har betydligt sämre OPEX än vad Byggmax har. Sannolikt kommer Amazon, BHG, m fl att öka på trenden med hemmafixande, vilket faktiskt kan gynna Byggmax.

Vi fÃ¥r se hur jag gör. Om kursen tickar ner mot 46 SEK sÃ¥ köper jag nog en liten post till. Vi fÃ¥r se.  

Inga kommentarer: