04 augusti 2020

Scandic, Byggmax, Green Landscaping: Minskat, ökat och minskat

Idag har det varit en del förändringar i portföljen. Eftersom jag ligger med ganska många Scandic-aktier så valde jag att minska i förmiddags när kursen pinnade upp ganska kraftigt. Jag tror att det kan komma en del intressanta nyheter inom inte alltför lång tid som kan komma att lyfta kursen. T ex tror jag att det kan komma lättnader som gör att det t ex blir möjligt att gå på teater eller fotbollsmatcher. Sannolikt kommer det även att få till effekt att det blir enklare för företag att anordna konferenser, vilket kommer att lyfta aktiekursen, tror jag. Det kan vara fel så klart, men det är vad jag tror. Eftersom kursen är så slagig som den är så ligger jag med en del köp- och säljordrar inne för att dra nytta av de stora slagen. Naturligtvis kan det få till effekt att jag säljer några aktier lite för tidigt eller att jag blir sittande med väl många aktier i händelse av en nedgång, men det är jag beredd att ta.

Byggmax tycker jag har straffats väl hårt sedan toppen strax under 60 SEK. Idag köpte jag aktier runt 46 SEK och det tycker jag är en attraktiv nivå med tanke på att vinsten första halvåret ligger på ca 3,5 SEK. Sannolikt kommer Q3 att vara nästan lika bra som Q2 och jag skulle inte bli jätteförvånad om Q4 kommer att vara helt OK även den. Jag ser det inte som osannolikt att kursen hoppar upp till 60 SEK om Q3:an visar sig vara nästan lika bra eller lika bra som Q2:an. Dysterkvistarna tror att de fina försäljningssiffrorna är Corona-engångseffekter och det är kanske inte helt osant, men det är inte binärt som jag ser det. Det handlar till viss del om engångseffekter som jag ser det, men det finns goda chanser att året landar på 6-7 SEK i vinst per aktie om mina antaganden stämmer och kanske 5 SEK under kommande år. Sett i det perspektivet så tycker jag att det ser attraktivt ut. Det är möjligt att jag resonerar och tänker fel, men det är hur som helst vad jag tror.

Vad gäller Green Landscaping så är omsättningen väldigt låg. Jag tycker att en kurs under 25 SEK är ganska bra faktiskt, men eftersom det knappt finns någon likviditet alls så passade jag på att minskade något idag när tillfälle uppstod. Jag sitter fortfarande på ett ganska stort knippe aktier och jag tror att Q2:an kommer att ta landa helt OK. Om tillfälle ges att öka under 22 SEK kanske jag väljer att slå till annars kommer jag nog inte att göra någonting innan Q2-rapporten.  

Inga kommentarer: