15 juli 2020

Inwido, Green Landscaping: Vinsthemtagning och torrt krut

Inwido rapporterade idag och kursen satte av uppåt ganska ordentligt. Jag gillar bolaget och jag tror att kursen kan leta sig upp en bit till från dagens nivåer, men jag valde ändå att hoppa av strax under 84 SEK. Jag köpte för ett år sedan i ett par omgångar runt 60 SEK och jag tycker att kursen har letat sig upp till nivåer som jag tycker är rimliga. Det är möjligt att det är för tidigt att hoppa av, men så blev det hur som helst.

En sak som jag inte riktigt gillar med Inwido är att det känns inte som det mest innovativa bolaget. Det är kanske helt fel och det handlar kanske mer om att jag inte har tillräcklig förståelse, men hur som helst så är det mitt intryck. Velux känns mer som innovationsledare inom fönsterbranschen och Inwido känns som en storspelare som har bra produkter, men inte nödvändigtvis bolaget som har det senaste. Det är en analys som absolut lämnar mer till övers och jag är medveten om att jag kanske har helt fel, dock är tid en bristvara och att sätta mig in i branschen mer i detalj kände jag inte riktigt att det fanns utrymme till. Det lilla jag kunde se tyckte jag räckte.

Naturligtvis måste man inte vara mest innovativ för att jag skall vara intresserad, men när prissättningen av aktien känns mer rimlig, vilket jag tycker att den gör nu vid 80 SEK istället för 60 SEK, så krävs det något ytterligare för att det skall kännas rimligt att aktien kan leta sig en bra bit till uppåt. En sådan sak skulle kunna vara en häftig innovationspipeline. Det är möjligt att det finns, men jag får inte intrycket att så är fallet. Jag tror att det kommer att komma en hel del nyheter när det kommer till fönster framöver.

En anledning till att jag sålde idag handlar också om att jag vill ha lite torrt krut. Anledningen till att jag vill ha det är att jag tycker att börsen gått upp väl mycket den senaste tiden och jag tror att det kan komma ett bakslag. Framförallt handlar det dock om att jag tycker att Green Landscaping blivit väl bortglömt och jag tror att nedsidan är relativt begränsad från dagens 22-23 SEK. Det är mycket möjligt att Q2:an kommer att innehålla en massa kostnader förknippade med de senaste förvärven och att det återigen blir ett kvartal när man inte ser någon imponerande vinst på sista raden, men det behöver inte bli så. Jag tror att bolaget gärna vill visa att den förvärvsresa som man satt igång var genomtänkt och bra. Jag gissar att man köper bolag för P/E 5-6 och om det stämmer så borde det vara möjligt att kunna visa en hygglig vinst på sista raden. Omsättningen i aktien är i princip obefintlig och när den senaste nyheten kom att bolaget vunnit en upphandling så ledde det till ingenting. Jag tror att nedsidan är ganska begränsad och jag tror att om det kan komma en generell nedgång, t ex vinsthemtagningar, så kan eventuellt Green Landscaping dras med ner.  

Inga kommentarer: