01 december 2016

Matse: Ingen Börspodden-effekt (än)

Jag hoppade till lite i mitt säte på bussen när jag halvsovande hörde i lurarna Johan Isaksson och John Skogman i Börspodden prata om Matse, och lite extra roligt var de att de tror på bolaget. Johan hade t o m köpt en mikropost i Matse.

Det man sa om Matse var att man trodde att marknaden skulle fortsätta att växa och att bolagets tjänst är bra. John hade testat och verkade tycka att Mates tjänst var bättre än Mathems. Det var det positiva. Det man lyfte fram som negativt var att det var en ganska bra bit kvar till lönsamhet och att det förmodligen kommer att behövas mer pengar, alltså nyemission. Det är möjligt att jag förstod Johan lite fel, men jag fick i alla fall intrycket att han trodde att det skulle bli en emission som vände sig till alla ägare och inte en riktad som det var tidigare. Det är mycket möjligt att jag övertolkar vad som sas, men det var i alla fall vad jag tror att Johan trodde. Inte för att det spelar enorm roll, men finansieringsfrågan är intressant och ganska viktig eftersom det kommer att behövas mer pengar och om samma sak som hände i förra vändan - konvertibellån utfärdade av storägarna och sedan en riktad nyemission, där storägarna använder en del av pengarna för att lösa lån  -sker igen så är det inte lika intressant att vara med som liten ägare jämfört med om man gör en nyemission som riktar sig till alla ägare. En klar nackdel med en riktad nyemission skulle vara att det redan ganska koncentrerade ägandet blir ännu mer koncentrerat. Det mesta har nog sagts tidigare i äldre inlägg.

Eftersom handeln i Matse är pytteliten så skulle det räcka med några få som blir intresserade av att handla efter att ha hört Börspodden för att det ska få kortsiktig effekt på kursen, men inget större. När Börsplus tog med Matse i portöljen hoppade kursen upp ganska rejält för att sedan falla tillbaka och det är möjligt att det upprepas nu fast med mindre effekt. Det spelar ingen större roll för min del, men det finns säkert en och annan som tidigare inte funderat på Matse som nu har den på radarn. Naturligtvis ska man inte överdriva det faktum att Matse nämns kort i en podd, men allt annat lika så är jag glad för det som aktieägare.

Imorgon kommer förhoppningsivis siffrorna för november. Det ska bli kul att se var man landar.

Inga kommentarer: