27 december 2014

Matse: Pressat inför årsskiftet

Om man tittar på utvecklingen av aktiekursen under året för Matse Holding så har det inte varit en munter historia. Bolaget introducerades i slutet av april och har successivt dalat under året.

 
Det känns inte helt främmande att en och annan investerare som vill skatteplanera väljer att sälja sina Matse innan året är slut. Själv valde jag att sälja mina Nordea-aktier och köpte ytterligare Matse-aktier. Anledningen till affären var faktiskt framförallt att jag ville göra mig av med mina Nordea-aktier. Innehavet var väl litet och jag gillar inte bolagets exponering mot Ryssland. Eftersom jag tyckte att Matse för 11 SEK och under känns som ett ganska lockande tillfälle så valde jag att hoppa på. Man kan naturligtvis fundera på om det är sunt att ha mer än 10% av sin aktieportfölj i Matse, men förmodligen så kommer jag inte att ha det så länge. Min förhoppning är att kursen skall repa sig efter årsskiftet. Det som skulle kunna ställa till det är om december visar sig bli en riktigt dålig månad, men det är en risk jag kan leva med.

Det som jag ser som drivande i Matse efter årsskiftet är att fokus på mat på nätet kommer att öka, att säljtrycket pga av skatteskäl kommer att minska efter årsskiftet, att det eventuellt kan komma en notering av Mathem som kan gagna prissättningen på Matse, att det kommer att göras företagsförvärv inom nischen, och så klart att Matse fortsätter att visa fin tillväxt. Även om man kan dra väldigt långtgående slutsatser om Q4-rapporten redan i samband med att decembersiffran redovisas efter helgerna så kan det vara en och annan som får upp ögonen för Matse i samband med denna delårsrapport.

Jag tänkte att jag skulle klämma hit några siffror vad gäller hur jag ser på värderingen av ett bolag som Matse, men det får bli en annan gång. Medjulfirare kallar.

God Jul läsare!

Inga kommentarer: