06 december 2009

Vestas in i portföljen

Vissa investeringar är mer genomtänkta än andra. Min senaste investering är inte den mest genomtänkta. Det kan jag erkänna direkt. Investeringen är ett knippe Vestas-aktier. De flesta av er som läser bloggen känner säkert till att det är ett danskt företag som tillverkar vindkraftverk.

Anledningen till att jag köpte aktierna är att jag tror att företag inom "miljöenergibranschen" kommer att gynnas de närmsta åren av den ökande miljömedvetenheten. Vindkraft är idag redan subventionerat och kommer förmodligen att förbli så. Vestas är kanske inte bäst, men det är åtminstone ett av de största företagen inom branschen. Sannolikt kommer alltså Vestas att vara med och slåss om en hel del stora affärer de närmsta åren och säkert kommer de att få ett par av dem.

Jag köpte aktierna häromdagen för 348 DKK, vilket är några kronor över dagens kurs. Förmodligen kommer aktierna att ligga kvar ett tag i portföljen, men om skulle jag börja bli tveksam så kan de ryka. De har inte någon garanterad plats, vilket egentligen inget innehav skall ha.

Mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ta en titt på eolus vind, ett bolag som verkligen är i ropet nu. NE pågår nu också. Stor kompetens och potential

Charlie sa...

Med tanke på att Vestas hittills varit en dålig investering så är jag inte så intresserad, men tack för tipset. Jag har läst lite om Eolus och jag tror inte att det är något för mig. Anledningen är bland annat att jag tror att vindkraftverk framöver än mer kommer att säljas i form av stora vindkraftsparker och att kraven på företagen som levererar vindkraftverket därmed kommer att öka, dels vad gäller ekonomisk styrka, dels på att de har organisation och erfarenhet att ro stora projekt i hamn. Eoulus är inte där som jag ser det. Det är möjligt att jag inte är rätt informerad, men som jag ser det nu är jag inte intresserad av små vindkraftsbolag.

Charlie