24 december 2006

"Charlie goes bear"

Jag befinner mig för tillfället på annan ort (som det så fint brukar heta), vilket gör att jag har svårt att uppdatera sidan i den takt jag egentligen önskat. Efter ledigheten kommer jag att återkomma med en hel del nya inlägg, bl.a. om bilindustrin som jag tror kommer att genomgå stora förändringar.

Hur som helst, trots min semester har jag fått tillfälle att ögna igenom DI:s hemsida. Det verkar inte som att jag har missat mycket av intresse, lite mutskandaler om Ericsson, fortsatt harvande om Scania-MAN och summeringar av året som gått.

Det som jag dock tyckte var ganska intressant var att börsen kravlat sig upp ytterligare några pinnhål, vilket gjorde att jag lade in ett par köpordrar på XACT Bear. Jag är dock inte lika stark i min övertygelse som förut, men jag tror ändå att en rekyl nedåt kommer att komma. Så fort det presenteras någon nyhet som inte är odelat positiv så kommer det att börja darra och om jag satt tungt i aktier just nu skulle jag sitta med ena fingret på säljknappen. Samtidigt är det möjligt att det är jag som resonerar alltför pessimistiskt. Börsföretagen går bra och Sverige som helhet går bra. Det kan ändå vara så att de förväntningar som ligger i dagens börskurser kommer att införlivas med råge, och i ett sådant fall borde man resonera tvärtemot mig. Hur som helst, får jag mina björnaktier till det snålbud som jag lagt kan jag förhoppningsvis ändå räkna hem affären, men många slantar i vinst kommer det nog inte att bli.

Gott Nytt År!

PS. Jag såg till min glädje på bloggtoppen.se och blogrankers.se att det inte bara är jag som läser min egen blogg. Välkomna! DS

Inga kommentarer: