03 september 2023

Securitas, Inwido: Bolag jag funderar på

Jag tror egentligen inte att jag kommer att öka min aktieexponering den närmsta tiden, men framåt slutet av året så tror jag eventuellt att det kan vara intressant att öka. Den främsta anledningen till att jag inte ökar just nu är att jag puttar in en hel del pengar i XXL via emissionen. Om Q3-rapporten blir så som jag hoppas att den blir så kanske jag kommer att minska ganska snabbt i XXL så att det blir en bättre balans. Det kan naturligtvis bli så att jag tycker att det barkar åt fel håll med XXL och att jag säljer eller minskar av den anledningen istället. Det finns även en del andra innehav som inte alls utvecklat sig som jag hoppats och jag måste förr eller senare komma till någon form av slutsats kring hur jag ska göra. Några innehav som jag egentligen borde ta tag i är Episurf, Ferroamp och Calliditas.

Några aktier som jag tycker känns intressanta är Securitasoch Inwido. Securitas handlar framförallt om att jag tror att bolaget kan bli en vinnare på automatiseringen av säkerhetslösningar. Det är möjligt att jag tänker fel, men jag tror att teknikinnehållet kan gynna marginalerna och även marknadsandelarna. Det är möjligt att det är svårt att styra om ett så stort bolag som Securitas, men jag tror inte det är omöjligt och jag tror att man har ett bra varumärke och kundbas. Det är fortfarande en hel del hemläxa för mig att göra, men jag tycker att det ser intressant ut.

Inwido tror jag gynnas av kraven på förbättrad energieffektivitet. Jag vet att man är stora och jag vet att man verkar på en fragmenterad marknad. Det jag inte riktigt vet är hur mycket som man satsar på ny teknik. Även vad gäller Inwido så måste jag ta mig en rejäl funderare. 

2 kommentarer:

nermin sa...

securitas har varit intressant i 10 år. Interssant när de knoppade av bolag och när de köpte det samma men aktie och bolaget är trög. Händer inget.

Charlie sa...

Jag håller med. Det svängde mer förr i tiden. Om jag inte minns fel så var jag inne och vevade i aktien när Niscayah och Securitas Direct (Verisure) knoppades av. Det blev en ganska bra resa om jag minns rätt. Det är möjligt att jag kommer ihåg fel och att jag bara tittade från sidan, men jag håller med om att det var mer action för ett par år sedan.

Att det inte är så mycket som händer passar mig ganska bra faktiskt. Förvärvet av Stanley kom nog rätt illa från ett tajming-perspektiv och jag tror att man har jobbat en hel del med att få fram några synergier från köpet. Jag har inte tittat på det hela än, men jag gissar att så är fallet. Om jag skulle köpa Securitas så skulle det vara för byrålådan med en tidshorisont på 5+ år. Jag funderar fortfarande och det kan mycket väl vara så att det är något annat som lockar mer.