04 oktober 2022

XXL, Scandic Hotels: Skistars rapport

Idag rapporterade Skistar och det var lite av en innan blandad kompott kan man säga. Bokningsläget för vintern är upp 7% jämfört med 2019/2020, dvs säsongen pandemin. Det är ganska OK tycker jag givet förutsättningarna. Sommarkvartalet, juni till augusti (om jag förstått saken rätt) var bra och det kanske kan vara en indikation på att det har cyklats och vandrats en del under sommarmånaderna även i år.

Det är lätt att se vad man vill se och det är på inget sätt säkert att bara för att relativt många spenderat tid och pengar i svenska och norska fjällen i sommar att det har sålts sportartiklar på XXL. Det kan vara så, men det behöver inte vara så. Även om man inte ska dra för stora växlar så tycker jag att det är positivt för XXL.

Det är möjligt att intresset för att turista i Sverige och Norge även skulle kunna ha en positiv inverkan på Scandic Hotels. Precis som att en svag krona påverkar Skistar positvt så borde detsamma gälla Scandic Hotels, i alla fall när det kommer till privatresenärer (vilket enligt vad jag förstår står för cirka en tredjedel av Scandics omsättning i nuläget). Det är möjligt att det är andra faktorer som är betydligt viktigare och det är möjligt att Skistars resultat inte korrelerar med Scandics, men jag tycker att de relativt sett ljusa prognoserna känns uppmuntrande. Om det är riktigt eller ej får framtiden utvisa.

 

Inga kommentarer: