25 november 2017

Hövding: Påfyllning av aktier och lite funderingar kring uppgraderingarna

Igår köpte jag på mig lite fler aktier i min ISK. Det ska egentligen inte tolkas som att jag tror mer på företaget än vad jag trodde tidigare utan det handlar framförallt om att jag ganska snart kommer att sälja en del av de aktier som jag har i mina depåer för att kvitta förluster mot en redan realiserad vinst som jag gjorde i Lundbergsföretagen. Naturligtvis kunde jag ha väntat till efter rapporten, men när jag funderade lite på det så kom jag fram till att det kunde vara på sin plats att chansa och köpa innan rapporten. Det finns en del som talar för att rapporten kommer att vara helt OK och jag tror inte att kursen kommer att falla så mycket mer.

Jag har tidigare skrivit om att jag tror att varumärken värderas förhållandevis lågt på börsen. I fallet med Hövding så tror jag absolut att det är så. Om Hövding skulle bli uppköpt så skulle en stor anledning till det vara att man vill ha in Hövding som varumärke. Jag tycker att Hövding som varumärke har en ganska unik position. Det finns inget annat huvudskyddsmärke som har en liknande profil och det finns förmodligen ganska många vardagscyklister som inte ens vet vad det är för märke på deras cykelhjälm. Personer som köper Hövding är jag dock ganska säkra på att de vet att de har en Hövding. Jag tror dessutom att den positioneringen som Hövding har skulle vara intressant för många bolag. Det är möjligt att det ännu är för tidigt och att många bolag inte tycker att Hövding har visat att idén fullt ut håller, men jag tror att det kommer att komma.

När man läser om Hövding på nätet så är det många som menar att den inte är skön att ha på sig, att den löser ut utan anledning och att den är av dålig kvalité. Jag håller till viss del med, men vad som är viktigt att komma ihåg och som Hövding också varit tydliga med att kommunicera är att man successivt har jobbat med dessa frågor och att den Hövding 2.0 är inte densamma Hövding 2.0 som lanserades för att par år sedan. Jag har egen erfarenhet av olika versioner av Hövding. Den första som jag köpte för ca 1,5 år sedan fungerade bra i knappt ett år, men sedan började den ge ifrån sig konstiga ljud och det var ganska klart att allt inte stämde. Efter ett litet tag så fick jag en ny Hövding och ganska snabbt blev det klart att det var en uppgraderad version. Ett liten sak som jag störde mig på med min första Hövding var att överdraget fastnade i blixtlåset när man skulle ta av och på hjälmen. Det var fixat i den uppgraderade varianten som jag fick. Min poäng är att en del av de brister som påpekas i äldre recensioner är åtgärdade. I alla fall är det min åsikt.

Att den skulle kännas konstig att ha på sig är i min mening en vanesak. Jag tycker att det är ganska obekvämt att ha hjälm. Hakremmen på en hjälm stör mig mer än Hövdingkragen. Det är naturligtvis en smaksak, men de som dömer ut Hövding enbart för att den känns ovan att ha på sig tror jag inte så mycket på. Det är lite som att döma ut havremjölk för att det inte smakar som komjölk.

Inga kommentarer: