18 november 2013

Etrion - fler projekt i pipen?

Jag gick åter in i Etrion. Det är en chansning, men efter att ha funderat så beslöt jag mig för att chansa. Det är mycket möjligt att jag kommer att ångra mig, men nu är jag hur som helst aktieägare i Etrion igen.

En sak som jag inte nämnde i förra inlägget är en del triggers i närtid som skulle kunna få kursen att sticka upp. Den självklara triggern skulle vara att man gav sig in i ytterligare projekt. VDn Marco Northland lär ha nämnt Japan som ett tänkbart ytterligare land. Eftersom man har satt igång ett ganska stort antal projekt i Chile tror jag inte att det skulle vara en högoddsare om det presenterades ytterligare projekt i Sydamerika. Om det installerade kapaciteten ökas så kommer det naturligtvis att påverka framtida avkastning och därmed kursen.

En ytterligare trigger skulle vara att någon aktör bestämmer sig för att ta större andel. Idag står Avanza och Nordnet för en ganska stor del av handeln, vilket sannolikt betyder att det är småsparare som står för en stor del av handeln. Förhoppningsvis skulle det kunna leda till en dominoeffekt där kursen sticker upp och fler vill hänga på.

Som nybliven aktieägare så hoppas jag på att det kommer att komma information om ytterligare projekt ganska snart. Jag ser det inte som orimligt att man presenterar nya projekt innan året är slut och det tror jag kommer att sätt fart på kursen. I min värld skulle det inte vara osannolikt att ett ytterligare land och anläggningar på runt 50 MW skulle kunna få kursen att hoppa upp till 6 SEK från dagens som ligger runt 4,60 SEK i skrivande stund.

Inga kommentarer: