25 oktober 2009

Sveriges bästa aktiebloggare

Placera.nu listade ett par i deras tycke intressanta aktiebloggar. Deras egen bloggare Finansmamman fanns med bland de sex stycken som lyftes fram. Övriga bloggare känner jag faktiskt inte till närmre. Här finns en länk till artikeln.

Ett problem med många ekonomibloggar, och kanske med bloggar i allmänhet, är att många tappar stinget efter ett tag. Jag har själv haft mina perioder då jag har funderat på att lägga av, men motivationen har återkommit varje gång. Från början när jag startade bloggen hade jag en idé om att jag skulle kunna tjäna pengar på bloggen. Idag har jag till och med tagit bort mina reklambanners från bloggen. Jag har heller inga planer på att återinföra några sådana. Idag fungerar bloggen som en sorts dagbok, där jag lyfter fram tankar om aktier, bostadspriser, styrräntan etc. Belöningen är idag att jag själv kan gå tillbaka och läsa hur jag har resonerat kring olika beslut samt de kommentarer som jag får.

Det som glädjer mig med att ekonomibloggar får publicitet är att mitt projekt ekonomibloggar.se blir mer intressant. Möjligen så tar jag mig i kragen och fixar till sidan eller så försöker jag sälja den till någon som är intresserad av att göra någonting av den.

För övrigt så tycker jag att ett par ekonomibloggar saknas i artikeln. Först och främst saknar jag www.stockman.nu . Cristoffer som driver bloggen är kunnig, vilket visar sig genom att samtliga hans inlägg är egna analyser, inte upprepningar av nyheter, vilket tyvärr är ganska vanligt på många bloggar (ibland även här). En annan blogg som är bra, dock inte lika aktiv, är Anders aktietips (www.a-aktietips.blogspot.com). Precis som Cristoffer så är inläggen läsvärda och inte helt sällan så får man intressanta uppslag till investeringar eller anledning att omvärdera beslut som man tagit.

Om det är någon som lägger ner mycket tid på aktier så kan jag varmt rekommendera att starta en blogg. Om man använder blogger, som jag använder, finns det inga kostnader förknippade med det.

Charlie

1 kommentar:

Cristoffer sa...

Tack! det var fina ord