15 mars 2008

Sammanfattning av februari månad

Februari månad blev som jag skrev i månadssammanställningen för januari månad en ganska passiv månad. Dels köpte jag mycket aktier under januari månad, dels så hade jag fullt upp med annat. Några affärer hann det ändå bli:

Köp under februari
2008-02-04 AXIS 112 SEK
2008-02-05 Swedbank 161 SEK
2008-02-05 BE group 49,80 SEK
2008-02-20 Swedbank 172 SEK
2008-02-21 XACT Bull 142 SEK
2008-02-28 SEB 148 SEK

Försäljningar under februari
2008-02-04 AXIS 115 SEK
2008-02-19 Swedbank 177,5 SEK

AXIS blev en väldigt snabb affär som man kan se ovan. Jag lade direkt in en säljorder efter att jag fått igenom affären. Anledningen var egentligen att jag fick kalla fötter. Det kändes inte riktigt rätt och jag tyckte att jag satt med för mycket aktier för att känna mig helt bekväm. AXIS kommer troligtvis att göra come back i portföljen om den trillar ner mot 100 SEK eller under. Just nu står den i 108 SEK ungefär.

Swedbank köpte jag i början av månaden för att sedan sälja och köpa tillbaka. Eftersom kursen nu är 165 SEK så skulle jag kunnat ha varit något mer kall, men jag är ändå nöjd.

BE Group-köpet var en ökning ch en bra sådan. Idag är kursen 62-63 SEK och det känns som att aktien har mer att ge. Från att ha varit ett sänke i portföljen har den nu utvecklats fint. Min snittkurs på innehavet är i nuläget 52,90 SEK.

XACT Bull köpte jag som en sorts lott. Det ligger en säljorder på +10% och en stop-loss-säljorder på -15%. Resonemanget kring detta köp har jag skrivit om i ett inlägg från februari (se arkivet till höger).

SEB köpte jag för att jag tycker att bankaktierna känns väldigt tillbakapressade. Istället för att fylla på i SHB eller Swedbank så köpte jag på mig SEB. Anledning: Riskspridning (se tidigare inlägg).

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Charlie!

Har du någon åsikt om vad av blogger och blogg.se som är bäst? Var det självklart för dig att börja skriva "här"? :)

Tack för en intressant blogg.

Mvh
Joakim

Charlie sa...

Hej!

Jag känner inte till blogg.se, men det är säkert en bra lösning.

Fördelen med blogger, som jag ser det, är att blogger är en del av Google, vilket gör att man hamnar ganska högt upp på Googles sökningar om man använder sig av blogger. Detta är ingenting jag egentligen har belägg för, men efter bara ett par inlägg så hamnande jag ganska högt upp på Googles sökresultatsida. Fördelen med detta är naturligtvis att man kan få en hel del trafik.

En annan sak som du kan överväga är att registrera en domän och ett webbhotell hos one.com. De har ett ganska bra verktyg för bloggande. Fördelen med detta alternativ är att din blogg får en egen adress.

Lycka till med bloggandet!

mvh Charlie

Anonym sa...

Tack för svar! Vet du om det går att sälja annonser även om man har en blogg hos one.com?

mvh
Joakim

Charlie sa...

Jajemen, det är inga problem. De flesta annonser är kodsnuttar som du klipper in på din hemsida/blogg. Det går alltså utmärkt att göra detta även på en sida som ligger hos one.com eller något annat webbhotelll.

mvh Charlie