27 mars 2008

Den långsiktiga magkänslan

De senaste dagarna på börsen har varit positiva, vilket känns skönt för en aktieägare som jag. XACT BULL har pinnat upp lite och ligger idag på 135 SEK och är en bra bit från 120,70 SEK som är min stop-loss-gräns. Det var snubblande nära ett tag att jag nådde denna gräns, men tur nog hann det vända innan dess.

Det är alltid svårt att dra långtgående trender på en marknad som åker upp och ner mest hela tiden. Min magkänsla är ändå att den svenska börsen inte kommer att falla mycket mer än vad den har gjort i nuläget. Anledningen till denna känsla är bl a att värderingarna har krupit ner till sådana nivåer att även om vi skulle gå mot tuffare tider så är värderingarna ändå rätt OK. Jag tror dock inte på något race den närmsta tiden utan min profetia är att det kommer att ticka upp i makligt takt under resten av året och att OMX-index kommer att sluta någonstans i intervallet -5 till -10%, dvs en uppgång från dagens läge. Detta är som sagt bara en magkänsla.

Eftersom jag tror på en uppgång på mellan 5 och 10% från dagens nivåer så innebär detta att jag i förlängningen anser att det kan finnas anledning att fylla på med aktier. Jag tittar på en del olika alternativ, men det som ligger närmast idag är att köpa på mig fler XACT BULL. Jag har bra statistik på att handla med XACT:s fonder. När jag handlade med XACT BEAR så blev det en del bra affärer när jag höll mig till planen och hade lite tålamod trots att marknaden som helhet gick uppåt under stora delar av mitt handlande. Jag funderar på att göra likadant med XACT BULL.

mvh Charlie

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.