19 mars 2008

Mina XACT BULL

Jag hade, som jag skrivit tidigare, hoppats på en rekyl uppåt och köpte därför på mig XACT BULL för ungefär en månad sedan. Till skillnad från mina andra köp så jobbar jag med liggade säljorder och stop-loss. Mer om mina funderingar kring detta finns att läsa om i inlägget "Spännande, spännande, spännande".

Tyvärr börjar jag att närma mig stop-loss-nivån, se bild nedan. Jag hoppas naturligtvis därför att det snart vänder.



mvh Charlie

10 kommentarer:

Prof. Dr. Hans Byström sa...

Hej! såg din blogkommentar på någon annan blog och såg din artikel om xact bull. som en sporadisk xact användare undrar jag om du vet ngt om ev nya xactfonder. typ sektorer. hade varit kul att kunna göra sektor-bets. typ gå lång (du) eller gå kort (jag) svenska banker samtidigt som man går omvänt i tex omx30.

glad påsk!

Charlie sa...

Hej Hans!

Nej, jag vet ingenting om det kommer att lanseras några sektorinriktade XACT-fonder. Jag skulle däremot inte alls bli förvånad om det snart lanserades sådana fonder. Dent ypen av fonder är ganksa vanliga på andra marknader och är, vad jag förstår, väldigt populära.

Ett rykte som jag hörde är att det finns en del andra aktörer som är på väg in på den svenska ETF-marknanden, bl a Deutsche Bank. (Detta är dock ingenting som jag är säker på).

mvh Charlie

Prof. Dr. Hans Byström sa...

hej!
jag tror barcleys är stora på detta och det är möjligt de också försöker sig på ett intåg.
tills dess får vi snickra själva...

mvh, Hans

Anonym sa...

hej!
ett tips:
ODIN fonder.
Odin Norge har en avkastning på 2.733% sedan start.
odin norge startades 1992-06-26
jämför det med OSEFX index som bara hade 806% den 31/1 2008.

Charlie sa...

Hej ekonomitips!

Jag har bara fonder via mitt pensionssparande och där har jag valt andra fonder, bla East Captial Ryssland som har gått väldigt bra de senaste 5-6 åren.

Det är möjligt att ODIN också erbjuder bra fonder, men för att övertyga mig om att de skall lyckas bra i framtiden vill jag ha mer än god historik.

mvh Charlie

Charlie sa...

Tack för tipset förresten :)

mvh Charlie

Anonym sa...

Använder du en kapitalförsäkring för ditt investerande? Om du gör det varför gör du det? Om du inte gör det varför gör du det inte?

Charlie sa...

Hej Jakob!

Nej, jag använder mig inte av kapitalförsäkring. Den främsta anledningen är att jag genom att inte använda kapitalförsäkring kan jag kvitta vinster mot förluster. Om man har sina pengar i en KF så får man skatta för det aktuella värdet vid årsskiftet.

En effekt av att kunna kvitta vinster mot förluster är att man till viss del kan anpassa sitt sparande/investerande efter detta. Om man till exempel sitter på stora orealiserade vinster så kan man chansa lite med aktier med större risk. Om chansningen går hem så är allt frid och fröjd, men om chansningen inte går hem så kan man kvitta förlusten mot de orealiserade vinsterna. Denna möjlighet till synergier mellan sina olika aktier har man inte när man använder en KF.

mvh Charlie

Karriärmorsa sa...

Hur har det gått för dina bull?

/KM

karriarmorsa.blogspot.com

Charlie sa...

Hej Karriärmorsa!

Det har gått betydligt bättre de senaste dagarna och nu är jag uppe i 135,75 SEK, dvs på betryggande avstånd från stop-loss-gränsen på 120,70 SEK. Det är fortfarande en bra bit kvar till 156 SEK som är min säljkurs.

mvh Charlie