01 december 2022

Inwido: Sålde mina aktier

Idag så sålde jag mina aktier i Inwido. Det var lite av ett överilat beslut, men inte helt och fullt ändå. När jag köpte så var jag lite tveksam, men tyckte att nyckeltalen var lockande och jag tyckte (och tycker till viss del fortfarande) att nyckeltalen var ganska intressanta även om det kommande året eller åren sannolikt kommer att bli tuffa. Jag är inte alls säker på att det var rätt beslut, och jag utesluter inte att jag köper tillbaka igen, men när det kom till kritan så ska det mycket till för att kursen skall lyfta om kvartal efter kvartal bjuder på minskande försäljning och vikande vinst.

Man skulle absolut kunna fråga sig varför jag inte minskar i något av mina större innehav istället, tex Byggmax. Det är ingen dum fråga på något sätt, men jag tycker att Byggmax är mer intressant, bl a eftersom en ganska stor del av skulden består av framtida leasingsavgifter. Om man följer IFRS 16 så ska det anses vara skuld så det är egentligen inte fel, dock så tycker jag att det blir något missvisande när man jämför ett bolag som Byggmax som har cirka 200 butiker, som man ofta har långa kontrakt på och som på så sätt leder till "leasingskulder", med bolag som inte har butiker.

Careium utvecklas ganska fint idag. Det är inte så mycket aktier som omsätts dock. Det är inte omöjligt att jag skickar in pengarna från Inwido-affären in i Careium. Vi får se.

Inga kommentarer: