04 augusti 2021

Scandic Hotels, Episurf, Calliditas, Renault, FerroAmp: Solstolstrading och RevPar

Det har inte blivit så mycket tid till börsen under sommaren för min del. Det är mycket som känns relativt dyrt och jag börjar allt mer luta mig mot att det kanske kommer att komma en rekyl nedåt. Det är vanskligt att bara slänga ur sig ett sådant påstående utan någonting att backa upp det med, men jag tror att förr eller senare så tror jag att det kommer att komma en sämre period. Att jag tror som jag gör hänger på många sätt samman med att jag tycker att många värderingar är väldigt ansträngda och jag tror att om det kommer information som tyder på att det går mot tuffare tider så kan det sätta fart på en rad försäljningar. Många verkar dansa relativt nära utgången.

Eftersom jag tror att det är svårt att tajma marknaden och eftersom jag behöver mina pengar inom den närmsta tiden så kommer jag att ligga kvar ganska tungt i aktier. Det är möjligt att jag lättar lite om det blir tillfälle, men överlag så är jag nöjd med mina innehav. En aktie som jag skulle kunna tänka mig att minska i är Scandic Hotels. Anledningen är att jag ligger tungt i bolaget, inte att jag tycker att det ser dyrt ut. RevPar-siffran för juli i Stockholm var bättre än vad jag vågade hoppas på och jag tror att hösten kommer att vara helt OK för hotellbranschen. Min gissning och förhoppning är att Q3 kommer att vara bättre än vad många vågar hoppas på. Det återstår så klart att se och det är ingenting för riskadverta, men jag tycker att det är intressant. Det är möjligt att det blir flopp, dock tycker jag att oddsen är helt OK. Min målkurs är 45 SEK innan årsskiftet och jag kommer sannolikt att minska om vi kommer över 40 SEK för att få ner innehavet något.

Under mina lediga dagar i solstolen så har det blivit lite snabba affärer i Renault, Episurf, FerroAmp och Calliditas. Den sistnämnda ligger kvar i portföljen, men övriga har jag sålt. Det är mycket möjligt att Episurf och FerroAmp gör comeback i portföljen, men pga växlingsavgifter och stämpelskatt så tror jag att jag kommer att passa på Renault. Vi får se. 

Inga kommentarer: