22 augusti 2021

Huscompagniet: En våt filt är borta

Förra veckan så sålde EQT resterande av sina aktier i Huscompagniet. Det var goda nyheter och jag tror ett det kan komma att på sikt innebära att värderingen kommer att bli en annan än vad den är idag. Det har varit tydligt att bolaget inte var ett långsiktigt innehav för EQT och att det finns en storägare som väntar på ett bra tillfälle att sälja sina aktier är inte den bästa av förutsättningar för att lyfta en aktiekurs. Jag ligger lite väl tungt i innehavet och jag kommer att följa utvecklingen relativt noga den närmaste tiden. Det är inte omöjligt att jag minskar något den närmaste tiden, men jag skall försöka att inte göra någonting förhastat bara för att de röda siffrorna numer är svarta.

Sannolikt kommer jag även att lämna Calliditas. Jag har till viss del frångått mina principer när jag köpte Calliditas, men jag tyckte att det verkade intressant och lovande. Till viss del kan jag förklara mitt agerande med att det gått ganska bra i Camurus (eller riktigt bra faktiskt), men det är egentligen ett ganska svagt argument. Tyvärr kan jag inte bioteknik eller läkemedel och bara för att jag har lite tur med en investering så ändrar det inte någonting i sak. Det man dock skall komma ihåg och lägga i andra vågskålen är att det kan vara så att det kan vara en poäng att även ha viss exponering mot läkemedelssektorn. Jag har inte bestämt mig för hur jag gör riktigt och sannolikt så väntar jag till efter mitten av september när det beräknas komma intressanta nyheter. 

Episurf tittar jag lite på att köpa. Det är intressant teknik och jag tror mycket på bolaget, men det är lång väg kvar till att man når ordentlig omsättning och vinst. Det är möjligt att jag köper en liten post.

Vad gäller Byggmax så köpte Anders Moberg, styrelseordförande, nyligen aktier. Det bådar gott och jag ser innehavet som en stabil grund i min portfölj. Även Scandic Hotels tror jag kommer att kunna leverera en helt OK Q3:a. Det är förvisso så att deltavarianten orsakar problem, men samhället öppnar upp och jag tror att det kommer att resas en del under hösten. Det man skall komma ihåg med Scandic är att de flesta gäster faktiskt är inhemska gäster. Att vaccinationsgraden är förhållandevis hög i Norden tycker jag bådar gott. Jag gjorde en rätt rejäl ökning i Scandic för ett tag sedan och det har hittills inte varit rätt, dock så tycker jag att det finns fog för att vara positiv. RevPAR-siffrorna för juli var bra och jag tycker att allt fler företag verkar vara på väg att gå tillbaka till mer normala rutiner. Jag har haft fel förr och det finns risk för att det tar längre tid än vad jag tror även denna gång. Även om Scandic-kursen hackar så känner jag mig ganska bekväm.

En liten fundering som jag har är faktiskt att öka i bank, kanske faktiskt Handelsbanken. Jag ligger relativt tungt i SEB så det tror jag inte att det blir. Anledningen till att jag tror på banksektorn är att jag tror att utdelningarna kommer att bli helt OK under våren tack vare att man höll inne med utdelningen under Corona. Det är i nuläget bara en fundering och det är möjligt att jag tänker helt om när jag har fått lite bättre koll.     

Inga kommentarer: