08 oktober 2020

Scandic: "Bekymmersamt läge"

Regeringen är oroade över utvecklingen av Corona och har bestämt att skjuta upp lättnader vad gäller restriktioner samt flaggat upp att det kan komma hårdare restriktioner i vissa regioner, ungefär och förhoppningsvis ganska rätt uppfattat. Man hänvisar till att antalet bekräftade fall ökar och verkar luta sig mot dessa siffror i första hand. Om man tittar på antalet patienter som intensivvårdas och antalet avlidna så verkar denna siffra vara låg, för att inte säga väldigt låg.

Jag tror att det hela handlar mer om att man inte vill framstå som oansvarig när delar av Europa, i många fall länder som har haft lock-downs, ser ett ökat antal fall. I vanlig ordning så publiceras det ingen information om hur många som har testats, vilket känns som relevant information enligt mitt sätt att se. Eftersom det finns bättre testmöjligheter nu efter sommaren än vad det gjorde i somras så är min åsikt att jämförelser blir missvisande.

Jag är så klart partisk med stora delar av mina pengar i Scandic som hade påverkats positivt av lättnader och det ska man ta hänsyn till. Det var ganska positivt som jag ser det att kursen inte påverkades mer negativt än vad den faktiskt gjorde. Min gissning är att lättnader kommer att komma om inte speciellt länge, men det kan så klart vara fel. 

Länk till statistik:

https://covid19.se/


Inga kommentarer: