25 februari 2020

ABB, Trelleborg: Minskad exponering pga höga värderingar och Corona

Idag sålde jag ABB-innehavet och större delen av mitt Trelleborg-innehav. Det är möjligt att det var fel, men efter att ha tänkt över min situation så kom jag fram till att det kunde vara klokt att minska min exponering mot aktiemarknaden. Anledningen till att jag sålde ABB och Trelleborg är att jag tror att båda dessa bolag kommer att påverkas av effekterna av Corona-epidemin. Det är väldigt svårt att bedöma hur stora dessa effekter är, men givet att en hel del av de "vapen" som man har mot tuffare tider redan är använda och att en inbromsad ekonomi skulle kunna få följdeffekter som gör att riskviljan minskar. Det är möjligt att jag har fel som sagt, men att ligga fullinvesterad mot börsen med rådande osäkerhet kändes inte rätt.

Mitt Byggmax-innehav är intakt och jag tror att verksamheten inte direkt påverkas av Corona-effekter och jag tror att även om kursen faller tillbaka en del så kommer den nog att repa sig hyggligt snabbt. Sannolikt kommer jag inte att minska, men man vet aldrig.

Om det är någonting som jag eventuellt skulle kunna tänka mig att plocka upp i den allmänna nedgången så är det Green Landscaping. Jag tycker att mycket pekar åt rätt håll och jag tycker att den strategi som man verkställer känns intressant och hyggligt säker i jämförelse med mycket annat. Om kursen skulle hamna under 31 SEK är det möjligt att jag köper in några ytterligare aktier. Vi får se.

Inga kommentarer: