03 oktober 2017

Balco: Jag har tecknat

Idag så slog jag till och tecknade mig för Balco. Det är lite av en chansning, men jag gillar bolaget och har för ungefär tio år sedan varit i kontakt med bolaget och det var en positiv upplevelse. De har ett bra erbjudande och att jobba direkt mot bostadsföreningar är intressant, som jag tror Gabriel Isskander på Placera skrev. Bolaget tickar många boxar i min bok och jag tyckte att det var värt en chansning.

Till saken hör att jag i början av året sålde en del Lundbergsaktier som hade legat i depå sedan 2008. I samband med att jag sålde (vilket jag gjorde för att det började att se dyrt ut och det var fel) så gjorde jag en ganska stor reavinst. Det innebär att om det går åt skogen med Balco så säljer jag i slutet av året och eftersom jag tecknat via depå så kan jag i värsta fall kvitta förlusten mot vinsten i Lundbergs. 30% rabatt på risk enkelt uttryckt.

Kursen är 56 SEK vid tecknande och jag skulle inte bli jätteförvånad om den kan handlas upp till 65 SEK inom en månad. Om det blir så är det möjligt att jag tar vinsten och satsar på något med lite mer historik som börsbolag. Det är möjligt att jag är väl försiktig, men jag är alltid lite skeptisk till siffror som riskkapitalbolag lämnar i samband med noteringar. Det kan naturligtvis också bli så att det blir platt fall och att kursen dippar. Då tror jag att jag lämnar ganska fort.

Inga kommentarer: