27 november 2014

Matse: Fler insiderköp och tankar om Novemberrapporten

Matse Holding är ett företag där ledningen sitter på en hel del aktier. Ungefär en tredjedel ligger hos ledningsgruppen och en tredjedel ligger hos familjen Mattson, bl a styrelseordförande Ludwig Mattson och pappa "Mr Santa Maria" Mats Mattson (som av vad jag har hört och sett verkar vara en affärsman som jag gillar).
 
Det är även intressant att se att många i ledningen väljer att fylla på med ännu mer aktier. Det tycker jag är lovande även om det rör sig om småbelopp. Dagens affär stod Kimmo Björnsson för:
 

Nästa pressrelease som kommer från Matse är av allt att döma rapporten från försäljningen i november. Det skall bli intressant att se om man fortsätter den positiva trenden som man haft de senaste månaderna eller om man parkerar för tillfället runt 15 MSEK. Jag är ganska imponerad att man kan växa så snabbt som man gör utan att det verkar bli några större misslyckanden. De verkar ha en bra logistikapparat och det känns väldigt bra.

 

För min del så skulle det kännas väldigt bra om man träffar 16-17 MSEK för november, men om man skulle landa på 15 MSEK skulle det också vara OK. Om det mot förmodan skulle visa sig att försäljningen minskar jämfört med oktober så kommer jag att bli fundersam och oroad. Matse har de senaste månaderna dock infriat förväntningarna så jag skulle tippa på att det blir en ny rekordmånad.

En möjlig trigger i aktien skulle kunna vara om man träffar 50 MSEK för Q4 och kassaflödet bara blir minus nån miljon, dvs att man kan vissa att man inte är långt i från att vara kassaflödespositiva. Det är möjligt att det skulle få en och annan att bli intresserad av att köpa på sig aktier. Dock, även om Mangold har fått i uppgift att få upp likviditeten i aktien, så är det ändå ett rätt stort problem med aktien att omsättning oftast är väldigt låg och därmed är det inte säkert att en bra Q4 ändå skulle få kursen att lyfta, tror jag.

Inga kommentarer: