24 augusti 2014

Holmen kan snart vara ute ur portföljen

Jag har de senaste dagarna funderat på att göra mig av med Holmen. När jag köpte för 180 SEK för ett tag sedan så gjorde jag det med förhoppningen att man snart skulle kunna handlas kring nuvarande nivåer igen. Nu är vi vid dessa nivåer och jag har dessutom fått en utdelning på 9 SEK. Om jag säljer så kommer jag troligen att föra över pengarna till Avanza Zero, antingen direkt eller eventuellt efter valet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finns rätt mycket reella tillgångar i bolaget som skulle kunna nyttjas på innovativa sätt i framtiden. Dessutom verkar virkespriserna enligt branschspecialister ha bättre förutsättningar. Tryckpapperspriserna har länge varit pressade av överkapacitet, och trotts detta anser jag att de klarat sig rätt bra. 4.1% yield och rätt bra underliggande kassaflöde även om man justerar ut uppvärderingen av skogsinnehavet.
Har en liten post, och överväger att öka om priset fortsätter att dala. Ingen kursraket, men stabilt och tråkigt, som jag gillar det.

/RR

Charlie sa...

Jag sålde faktiskt idag för 221,20 SEK och jag känner mig nöjd med det.

Anledningen till att jag säljer handlar om att jag ser en begränsad uppsida och inga direkta triggers som kan lyfta kursen.

Alternativet som jag har valt istället för Holmen är Avanza Zero. Förmodligen kommer jag att börja föra över pengarna som frigjorts ganska snart, men jag överväger även att ligga likvid över valet.

Charlie sa...

222,10 SEK skulle det vara. Inte för att det spelar otroligt stor roll, men rätt skall vara rätt