22 april 2009

Börsen känns ganska attraktiv

Jag har inte hunnit sätta mig in i rapportfloden i detalj, men min bild är att många av rapporterna som presenterats innehåller en del lovande för framtiden. Många företag går fortfarande, dock inte med samma tillväxttakt, och en del av företagen har börjat se någorlunda ljust på framtiden. Detta i kombination med räntesänkningen från 1% till 0,5% tycker jag borgar för en ganska bra börs den närmsta tiden. Möjligen har en del av denna uppgång redan inprisats (OMX har faktiskt gått upp 16% sedan årsskiftet, vilket inte är dåligt), men det finns nog fog för att den tickar upp något mer den närmsta tiden. Jag håller kvar vid mina BULL ett tag till.

Mvh Charlie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är köpläge, det har vänt

Storm sa...

Anonym...

Skulle inte tro det. Det är köpläge så länge detta rally håller i sig.

Lycka till...

Charlie sa...

Jag är positivt överraskad över rapporterna så här långt. Det är naturligtvis för tidigt att ropa faran över, men jag tror att vi kan ha passerat botten.

Storm - Vad säger en teknisk analys? Är detta bara en tillfällig topp eller är det en vändning?

mvh Charlie

Storm sa...

Charlie... ärligt talat, jag har ingen aning nu. Håller med dig att rapporterna såg mycket bättre ut än väntat, jag håller helt med dig på den punkten. TA pekar spikrakt upp men det är lite bräckligt just nu för att det gått så snabbt, men jag ser inga tecken på att det skulle rasa inom närmaste tiden, jag kan ha fel.

Jag läste denna artikel på The Economist, en välrenomerad tidning som du säkert vet:

http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=13527685

Det var den som fick mig att tveka. Att vi kommer gå spikrakt upp härifrån ser jag som högst osannolikt. Jag tror det kommer pendla upp och ner %30 över de närmaste 18 mån. När det väl vänder förväntar jag mig att Asien kommer gå som en raket, och detta kanske är början på det (?).


Lycka till.

Charlie sa...

Hej!

Jag prenumerar på papperstidningen och läste den faktiskt för någon dag sedan. Intressant, men det är samtidigt mycket psykologi och annat som inte alls egentligen är relaterat till verkligheten som spelar in, men visst allt är inte rosenrött. Å andra sidan, om allt vore rosenrött så hade börsen varit en helt annan.

Efter att ha funderat lite har jag faktiskt slängt in en säljorder på 104 SEK på mina BULL. Det är ungefär 5-10% upp från dagens nivåer. Om kursen kommer upp i dessa nivåer inom de närmsta dagarna så kommer jag att sälja, men å andra sidan om kursen sticker ned till under 90 SEK så är det möjligt att jag fyller på. Vi får se.

Mvh Charlie