28 november 2008

Köporder lagd på XACTBULL

Jag har lagt en köporder på 68 SEK på XACT BULL. Just nu ligger kursen på 73,60 SEK. Om det kommer en dipp under nästa vecka så kommer jag förmodligen att få ytterligare ett antal BULL-aktier.

Idag är min snittkurs 96,03 SEK. Om mitt köp går igenom så kommer denna att sänkas till 88,39 SEK, eller annorlunda uttryckt 8% lägre. Ju fler XACT BULL som jag samlar på mig, desto mindre påverkas naturligtvis min snittkurs. Det är på sitt sätt lite jobbigt, men jag chansar på att kurserna inte kommer att rasa väldigt mycket mer än vad de har gjort i nuläget.

En sak som skulle kunna få kurserna att falla är Q4-rapporterna. Min farhåga är att dessa rapporter kommer att vara katastrofalt dåliga. Mycket är förvisso redan inprisat i dagens kurser, men det skulle inte förvåna mig om nedgången ytterligare späs på om det visar sig att rapporterna är riktigt dåliga. Mitt intryck är att stora delar av industrin är helt paralyserad och att väldigt lite händer. Om detta visar sig i rapporterna så kommer det att påverka kurserna nedåt. Analytiker gillar att extrapolera.

Det finns dock en del pärlor som kan vara riktigt intressanta för den modige. Jag tror att det finns många småföretag som är på gång att lyckas som har väldigt intressanta värderingar för tillfället. Readsoft är ett bolag som jag redan har förlorat mycket pengar på och som jag i ett tidigare inlägg skrivit att jag vill göra mig av med. Jag hoppas fortfarande lite på att det kommer att komma en vändning. Kursen stack ned ordentligt när de varslade 50-60 personer, men förhoppningsvis är detta ett tecken på att de ser om sina kostnader inför svårare tider, inte ett tecken på att de håller på att gå under. Förhoppningsvis kan företaget visa fina siffror under Q4. Deras dokumentautomation kan faktiskt, till viss del, få skjuts av de svåra tiderna genom företags spariver. Vi får se. Om inte annat så eftersom jag inte har något att kvitta mina förluster med så får de hänga kvar ett tag till.

Kommentera. Det gör mig glad.

mvh Charlie

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill absolut inte strö salt i såret, men din portfölj känns ganska utsatt när årsrapporterna börjar att redovisas.

och varför handla en indexfond när du har en portfölj på 20 aktier? Det är ju som att spä ut mjölk med vatten. Det blir mer, men det är fortfarande lika mycket mjölk.

Hade jag varit du så hade jag ökat i handelsbanken, av dom får du utdelning av också.

Men lycka till iaf
mvh