24 juni 2008

Readsoft

Igår natt satt jag och räknade pressmeddelande, närmare bestämt pressmeddelande från Readsoft som gäller ordrar. Anledningen till att jag räknade dessa pressmeddelanden är att jag länge har haft en förhoppning om att mina Readsoft-aktier skall lyfta. Den senaste tiden har man investerat i sin säljorganisation, vilket gjort att 2007 blev ett ganska tråkigt år med knappt någon vinst, men jag är optimist inför framtiden.

Förhoppningsvis kommer den nya försäljningsorganisationen få ordrarna att rulla in, vilket kan leda till att marginalerna skjuter i höjden. Det skall inte glömmas att Readsoft till stor del är ett mjukvarubolag och säljer man mjukvaran många gånger så kan det bli schyssta marginaler (tillverkningskostnaden är som bekant låg för mjukvara :)). Jag hoppas även att man efter att ha levererat ett antal större projekt nu kan hantera dessa stora ordrar på ett bra sätt så att kunderna blir nöjda.

Ytterligare en anledning till att jag tror att Readsoft kan vara intressant är att deras lösningar kan vara intressanta i sämre tider. Readsofts lösningar ersätter personal, vilket är intressant när man skall effektivisera verksamheter, något som är intressant även i sämre tider.

Hur som helst, åter till pressmeddelandena. Under hela 2007 skickade Readsoft iväg totalt 15 pressmeddelanden som gällde ordrar runt om i världen. Hittills i år har Readsoft skickat ut pressemeddelanden om 12 ordrar. Det är ganska bra med tanke på att bara halva året har gått.

Efter att ha funderat lite grann slängde jag vid lunchtid in en köporder på 12,30 SEK. Den gick in och jag är nu ägare till ganska många Readsoft-aktier. Nu hoppas jag verkligen att kursen pinnar uppåt. Mitt snittpris är nu 16,05 SEK.

Är det någon mer än jag som följer Readsoft?

Rock n roll
Charlie

Inga kommentarer: