20 juni 2024

RVRC: Ökning

Idag så passade jag på att öka i RVRC. Det gjordes en placing på 51 SEK och jag köpte strax över 48 SEK. Så här i efterhand så skulle jag inte ha så bråttom in och jag ligger i nuläget en del back, men jag tror på bolaget på sikt och jag tror att ägarsituationen kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Idag så är det, enligt mig, inprisat att det finns ett överhäng. Om det skulle visa sig att någon köper Altors aktier och kanske även en del av Nyrenstens så kan det snabbt skifta. Börspodden tror inte på RVRC och, om jag förstått rätt, så menar man att storägarna som säljer är illavarslande eftersom det är de som känner bolaget bäst. När det kommer till Altor så tror jag absolut att man har koll, men allt man tar i blir inte guld. XXL är ett exempel som inte riktigt spelat ut så som man hoppats. Jag tror eventuellt att man har lite av en speciell situation i att man både är storägare i XXL och RVRC. Eventuellt så spelar det in i beslutet att minska i RVRC. Nu har innehavet i RVRC blivit hyggligt stort och jag tror inte att jag kommer att öka ytterligare. Det ska bli väldigt intressant att se Q2-rapporten.

Acconeer har jag funderat en hel del på. Det känns lite skakigt och jag har inte en helt bra känsla. Det är inte alls omöjligt att jag minskar inom kort. Det som skulle kunna hända är att det kommer lite positiva nyheter i samband med att den nya VD:n kommer in och kanske även insynsköp. Det känns inte helt säkert dock och jag är rädd för att det kommer att vara rätt tyst under sommaren. Jag kommer sannolikt inte att lämna helt, men jag kommer sannolikt att minska. Vi får se.

Två bolag som jag är lite sugen på att öka i är Nibe och Embellence Group. Jag tycker inte att Nibe känns superbilligt trots allt, men om det fortsätter att gå tungt under sommaren så kan det kanske dyka upp lite intressanta lägen att öka. Det som skulle kunna hända är att det klubbas igenom diverse paket för att skapa incitament för värmepumpar. Det skulle kunna lyfta kursen, eventellt. Embellence tror jag kan ha någonting på gång i USA och det lockar mig, kanske lite väl mycket. Eftersom det kan vara så att det handlar en del om större projekt till hotell eller liknande, om jag inte missförstått, så kanske det kan svänga en del från kvartal till kvartal och då blir det tokigt att extrapolera. Jag ska försöka få lite mer klarhet och det skall även i detta fall bli väldigt intressant att se Q2:an.

De nytryckta XXL-aktierna borde snart komma in på kontot och jag tror att jag kommer att sälja dem relativt omgående. Det känns som att bolaget fortfarande kämpar och även om jag såg att Fredrik Sobin var ute och sa i en intervju att de börjar att se resultat av Reset & Rethink-initiativen så tycker jag inte att butikerna känns framgångsrika. Att det t ex erbjuds skridskor till kunder som kommer in i shorts känns inte riktigt lovande. Det är naturligtvis fel att dra för stora slutsatser på enstaka händelser, men tyvärr känns det inte som att butikerna riktigt träffar rätt och jag har svårt att se effekter av det arbete som Freddy Sobin satt igång. Det som gör att jag inte trycker på säljknappen är att det är otroligt pressat och förväntningarna är väldigt låga. 

Inga kommentarer: