15 juni 2024

Acconeer, Maven, RVRC, Embellence: Halvårscase

 Det finns fyra aktier som jag för närvarande funderar en del på och som jag tycker känns ganska intressanta. De är alla högrisk-case och det är mycket som måste stämma för att det skall falla väl ut, men jag tycker att det finns skäl att vara positiv. Samtliga fyra finns i min portfölj. Aktierna som upptar en hel del av min tankevärld är:

Acconeer

Acconeers radarsensorer finns med i nya Volvo EX90 och även Polestar 3. Jag tror att detta är viktigt på många sätt och jag hoppas att det framöver kommer att trilla in nya design wins, orders, samarbeten mm och det kommer att gynna kursen. Det som kanske är ännu viktigare är att det kommer att komma in intäkter. Sannolikt ligger det ett par kvartal fram i tiden innan vi kommer att se något större lyft, men jag tror att vi kommer att se en positiv trend. Även om jag vill vara positiv till Acconeer och även om jag äger aktier så ser jag en hel del risker. Acconeer är inte ensamma i världen att kunna erbjuda Occupant Sensing-system som jag förstår saken. Hur Acconeers system står sig mot andra befintliga system är väldigt svårt att säga, men jag tror att de står sig ganska bra. Om det kommer att komma konkurrerande lösningar som är bättre känns sannolikt, men det är så klart väldigt svårt att veta med säkerhet. En del av mig tänker att om Acconeer hade suttit på en lösning som är helt banbrytande så skulle bolaget köpts upp av Infineon eller annan aktör. Det kan så klart finnas olika anledningar till att så inte är fallet. 

Acconeer har, som säkert många redan vet, fått en VD med erfarenhet från Fingerprint Cards. Det kan säkert bli bra, men det är en osäkerhetsfaktor. Jag hoppas verkligen att Ted Hansson, som den nye VD:n heter, direkt visar att han tror på bolaget och att köp på denna nivå är intressant. Tyvärr har jag en känsla av att det inte kommer att komma information om något insiderköp inom kort. Det jag befarar är istället är att det istället ska tas fram något optionsprogram. Det är bara rena spekulationer från min sida och det kanske inte alls stämmer. 

Överlag så tycker jag att Acconeer har en intressant sensorteknik och jag tror att det när väl tekniken finns i välkända kommersiella produkter (t ex EX 90) så kan det skapa ett uppsving i efterfrågan. Riktkursen som jag jobbar efter är 10 SEK innan årsskiftet. Idag handlas aktien runt 7 SEK. Det är en rejäl uppsida och det är också mycket som måste stämma för att det ska bli verklighet. 

Maven Wireless

Maven tillverkar antennsystem för att det t ex ska vara möjlighet att ha mobiltäckning i tunnlar. Enligt mitt sätt att se så handlas aktien idag under radarn och även om det är en del profiler som tittar på bolaget och äger aktier i bolaget så tror jag att det finns mer att hämta. Min gissning är att det kommer att komma fler ordrar inom kort och jag tror att 2024 kan bli ett helt OK år även om det inte kommer att vara samma fina tillväxttal som 2023.

Maven är inte ett helt lätt case av ungefär samma anledning som Acconeer. De verkar ha en teknik som löser att reellt problem, men det är svårt som utestående att veta hur bra bolagets produkter står sig mot konkurrenternas idag, och ännu mer intressant imorgon. Kommunicerade ordrar säger en hel del, men tyvärr inte allt. 

Riktkursen som jag jobbar efter är 25 SEK innan årsskiftet. Det bygger på att det kommer att fortsätta trilla in ordrar. 

RVRC Holding

RVRC är kanske den aktie som jag just nu mest tror på. Altor storsäljer och Nyrenstens kommer hela tiden längre bort från bolaget. Att både Altor och Nyrenstens, som tillsammans äger ca 50% av bolaget, vill sälja för att investera pengarna på annat håll känns mer eller mindre klart. Det är så klart inte bra för ett bolag att de två storägarna vill sälja och de placings som görs och de framtida placings som prisas gör avtryck i kursen.

Min bild av storägarförsäljningarna är att dessa så klart drar ner kursen, men det är övergående. Det verkar finnas ett intresse och det ska bli intressant att se vem som var tagare av Altors senaste större försäljning. Jag tror att intresset för att köpa aktierna finns och jag tror att de som är intresserade av att köpa kanske är fler än vad marknaden tror.

Det jag gillar med RVRC är att man är helt digital, vilket gör att man har enormt mycket information. Det i sin tur gör att man kan ta fram riktigt bra erbjudanden. När jag tittar på de nya kollektionerna så tycker jag att det är tydligt att bolaget har lyft sig flera nivåer. Om man var färgglada friluftsbyxor för fem år sedan så är man nu på väg att bli så mycket mer. Jag tror att man är någonting riktigt intressant på spåren. Jag tror också att man inom kort kommer att kunna rikta olika former av rabatter på ett smart sätt så att man kan t ex minska antalet returer. 

Eftersom det med stor sannolikhet kommer att säljas mycket aktier under resten av året så blir riktkurs-beräkningarna lite svårare. Min gissning är att den fina tillväxten kommer att hålla i sig och att det kommer att göra fler större aktörer intresserade av Altor-aktierna eller Nyrensten-aktierna. Oavsett vad så tror jag att det kommer att hålla kursen nere. Det som talar emot är att det är känd information, men jag är hellre överförsiktig än något annat när det kommer till denna aspekten. Idag handlas aktien rutn 48-49 SEK. Min gissning är att Q2 och Q3 kommer att visa att de nya kategorierna går bra, att Tyskland och andra "nya" marknader utvecklas fint och att efterfrågan generellt på outdoor-kläder kommer tillbaka. Det är svårt att göra en bra skattning i detta fall tycker jag, men jag har 62 SEK i mina ark.

Embellence Group

Embellence Group tror jag också kommer att fortsätta utvecklas bra som bolag. T ex tror jag att marknaden i Norden kommer att röra sig mot det historiska medelvärdet, dvs 2024 kommer att vara ett år då det renoveras mindre än vad det brukar men inte ett totalstopp som under 2023. Embellence som säljer tapeter och andra renoveringsrelaterade produkter tror jag med andra ord kommer att följa med den generella trenden. Min gissning är dock att Embellence kommer att växas fortfarande än marknaden i stort. Hospitality-segmentet, t ex hotell, tror jag kommer att utvecklas riktigt bra. Något som kan överraska positivt är en amerikanska marknaden. Det verkar som att man kommit igång riktigt bra i USA och jag tror att det kan komma att fortsätta.

Sammantaget så tror jag att vi kan komma att se 40 SEK innan året är slut. Idag handlas aktien runt 32 SEK. Hög risk och många osäkra faktorer.

Inga kommentarer: