07 juli 2023

LMK group: Nytt innehav i portföljen

Det var ett tag sedan det trillade in något helt nytt i portföljen, men idag så skedde det. Jag köpte en pyttepost i LMK Group (Linas Matkasse). Jag gillar att Olle Qvarnström med kompis har köpt in sig i bolaget och jag tror att det kommer att hända positiva saker framöver. Idag kom en vinstvarning, eller rättare sagt en trading update, som sa att omsättningen kommer att vara lägre än den var motsvarande period förra året. Under Q1 så var omsättningen också lägre än samma period förra året, men vinsten var desto bättre. Jag tror att man strukturerat arbetar med att ta bort olönsamma kontrakt och det tror jag är helt rätt väg att gå. Trading updaten tror jag med andra ord inte är så mycket att oroa sig över, snarare tvärtom. Man minskar medvetet omsättningen till förmån för vinsten. Det återstår så klart att se vad vinsten hamnar på, men jag gissar att man håller i och levererar i linje med Q1.

Bolaget är för litet för de flesta aktörer och det tycker jag gör det hela intressant. De flesta fondbolag kan inte investera i bolag som värderas som LMK, dvs runt 150 MSEK. Det är egentligen bara privatpersoner, som förvisso kan vara mer eller mindre förmögna och som kan handla privat eller via bolag, som är intresserade, som jag ser på saken. Det gör det hela mer intressant. Jag tror att man kommer att bygga ett bolag som levererar stabil lönsamhet och sen tror jag att man kommer att öka omsättningen därifrån. 

Jag vet att Olle Qvarnström var med i Börspodden nyligen. Egentligen var min tanke att lyssna på avsnittet innan jag köpte aktier, men så blev det inte. Dagens trading update tyckte jag gav en bra anledning att kliva in. Jag kan inte bolaget speciellt bra så vi får se om jag ökar eller inte. Om jag tycker att det känns tveksamt så kommer jag nog att lämna direkt, annars kanske jag ökar och gör det till ett mer normalstort innehav i portföljen. Vi får se. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: