22 april 2020

Byggmax: Minskat efter uppgången

Det har gått väldigt fort upp de senaste dagarna för Byggmax och idag var kursen uppe 38-39 SEK. Jag tror nog att det kan fortsätta upp ytterligare, men idag så valde jag ändå att minska. Innehavet var ungefär hälften av min totala portfölj innan jag minskade idag och det var väl mycket tyckte jag. Det var ungefär en sjättedel som jag sålde och det blev drygt 38 SEK. Det blev en bra affär.

Sannolikt kommer Q2 att bli riktigt stark och jag tror att helåret kommer att landa på en vinst på runt 4 SEK. Det kan bli lite mer än så, men jag jobbar utifrån hypotesen att den landar ungefär där. Jag tror att 2020 kommer att påverkas positivt av Corona, som alla andra tror, och jag jobbar efter hypotesen att 2021 kommer att landa också på ca 4 SEK. Annorlunda uttryckt så tror jag att de engångseffekter som finns under 2020 kommer att kompenseras av en underliggande tillväxt så att vinsten hamnar på ungefär samma under 2021. Det kan mycket väl vara fel, men det är de antaganden som jag jobbar efter.

Börspodden tog upp Byggmax idag och den som är intresserad kan lyssna. I korthet så var de positiva och likt de flesta så tycker de att rapporten var positiv. Tyvärr så finns det inte någon aktuell detaljerad analys tillgänglig, vad jag vet, och det skall bli intressant att se en sådan där man tar Q1:an i beaktande. Johan Thorén har förresten också uttalat sig positivt om Byggmax i Placera nyligen.

Inga kommentarer: