05 maj 2015

Matse: Uppdaterad ägarlista

Idag noterade jag att man uppdaterat listan med större ägare på Matse:s sida. Inter Indu, dvs Gullspång Invest, finns nu med bland ägarna. Listan är per 31 mars.


Lite intressant är att hemlige storägaren som handlar via UBS har ökat med ungefär 600 000 aktier och sitter nu på drygt 14% av aktierna. Det är bland annat en Nordea-post på 400 000 aktier som har försvunnit från listan och det känns sannolikt att dessa har gått till UBS-aktören.

Ytterligare en intressant iakttagelse är att Avanza Pension har letat sig in på listan med en post på 1,1%. Det är möjligt att jag drar för stora växlar av en sådan sak, men det känns bra som småägare att bolaget nu finns på radarn hos åtminstone ett pensionsbolag.

Övriga ägare har minskat till 8,2% från 12,24% och då kan det ändå bland dessa övriga ägare finnas ett par som sitter på 80 000 aktier vardera och som tidigare var med på topp-tio. Det bådar inte gott för likviditeten i aktien.

Tillägg:
Kristoffer gjorde en bra kommentar angående Avanza Pension. Det är inget pensionsbolag som jag skriver ovan utan de småsparare som pensionssparar via Avanza.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Avanza Pension är alla småsparare som har KF hos Avanza. Avanza själva har ingen egen förvaltning.

Charlie sa...

Tack Kristoffer! Jag gör en uppdatering.