06 juli 2008

Akvariebloggar.se på plats

Igår fick jag tummarna loss och pillade ihop en samling akvariebloggar som jag länkade till domänen akvariebloggar.se som jag har ägt ett ganska bra tag nu. Tjänsten är på många sett lik ekonomibloggar.se, men i samband med att jag samlade ihop lite bloggar så passade jag på att ändra lite här och där.

Problemet med båda sidorna är att webbläsaren måste tillåta aktiva script för att man skall kunna se titel på och datum för det senaste inlägget för respektive blogg. Det är ganska enkelt att ändra inställningarna i webbläsaren så att man tillåter aktiva script och det är också möjligt att ställa in så att man får upp ett pop-up-fönster i samband med att aktiva script körs. Hur som helst, eftersom aktiva script inte är tillåtna enligt standardinställningarna så missar förmodligen en del besökarna denna funktion, vilket som jag ser det är mer eller mindre poängen med sidorna.

Vad tycks om akvariebloggar.se? Kommer det att bli en hit?

mvh Charlie

7 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag inget intresse av akvarium så jag lär inte besöka sidan igen, men jag hoppas att det blir en hit.

Frågan är bara om det går att dra in några större summor på den. Hur ser den ekonomiska biten ut på ekonomibloggar, lyckas den stå för årskostnaderna (domän och webbhotell)? Kanske till och med en vinst?

Charlie sa...

Hej Jakob!

Om du inte har något intresse av akvarier så kan jag förstå att du inte kommer att återkomma.

Angående ekonomin för ekonomibloggar så täcker jag de årliga kostnaderna. Domänkostnaden ligger på ungefär 100-150 SEK och kostnaden för de 5-10 MB serverutrymme som jag använder är några få kronor per år, säg 20 SEK. Högt räknat ligger jag på en årskostnad på runt 200 SEK, vilket ungefär motsvarar 100 Google-klick. Det tror jag nog att jag skall komma upp i under året. Vi får se.

Anledningen till att jag valde att registrera akvariebloggar.se är att jag själv är intresserad av akvarier och jag tycker att akvarier passar utmärkt för bloggning. Det är mycket som man funderar kring när man får alger i karet eller när fiskarna dör av någon mysko sjukdom. Genom att dela med sig av sina erfarenheter på en blogg så blir hobbyn roligare.

En annan anledning är att akvariebloggar.se fungerar ganska bra för att testa lite nya idéer som jag har. Om idéerna funkar på denna relativt nischade sajten så kommer de förhoppningsvis även att funka på mainstream-sajter.

Kul att du kommenterade.

mvh Charlie

Anonym sa...

Hej, kom precis in på din blogg av en slump. Måste säga att jag är imponerad av att du har bestämt dig för vad du vill :)

Hursomhelst, jag är med i en sajt där man får pengar genom att gå in på olika annonsörers hemsidor - alltså, du får ett mail och klickar senare vidare dig till deraas sida och behöver inte bli medlem eller ngåot och får pengar för varje klick + nyrekryteringar. Det blir kanske inte suprmkt pengar direkt men känns som lite väldigt jobb!

här är den, för dig och andra intresserade:

http://www.emailadvert.se/ref.php?user=33343

Mvh Sofia

Anonym sa...

Satt och slösurfade runt på lite bloggar som jag brukar och när jag kommit till din så gick jag in på akvariesidan du nämnde och fick se ett namn jag tyckte jag kände igen. Andreas Viklund... Då är det ju DU som gjort den template jag tänkte använda till ett kommande projekt jag har, en liten sida. Kul sammanträffande!

Charlie sa...

Hej Sofia!

Tack för omtanken, men jag är inte så intresserad av den typen av arbete. Anledningen till att jag inte är instresserad är dels att det är tråkigt, dels att man inte bygger nånting. Jag satsar istället på projekt som kan ge återkommande intäkter under lång tid framöver.

mvh Charlie

Charlie sa...

Hej Fredrik!

Jag är inte Andreas Viklund. Anledningen till att hans namn står längs ned är att jag har gjort sidan baserat på en av hans mallar. För att få mallen som jag vill har jag dock misshandlat den ganska ordentligt, men eftersom jag baserar den på hans mall så skall han få den cred han förtjänar.

Lycka till med ditt projekt. Vad är adressen till din sida?

mvh Charlie

Anonym sa...

Hejsan,

Kan du maila mig din adress till: Pia@tailsweep.com
det gäller annonsering på din blogg.

/Pia