15 september 2021

Ferroamp, Calliditas, Scandic Hotels: Ökningar och marknadsuppdatering

Igår så ökade jag i Ferroamp. Den senaste kvartalsrapporten var positiv läsning med ordentlig tillväxt. Det är mycket som känns positivt i bolaget och jag tror att det kan bli ännu bättre. Det är inte helt lätt att helt och hållet bedöma bolaget tycker jag, men jag har landat i att jag tror att tillväxten kommer att fortsätta. Det har nämnts riktkurser runt 85 SEK och jag tror att det är ungefär vad som man kan förvänta sig. Det är möjligt att det finns större potential, men på 12 månaders sikt så tror jag att det är där nånstans som den övre gränsen finns om ingenting helt oförutsett sker. På nedsidan så kan bli desto värre tror jag. Om det skulle visa sig att tillväxten inte fortsätter så kan det bli en helt annan värdering. Dagens kurs prisar in en ordentlig tillväxt.

Idag så ökade jag i Calliditas. Kursen stack ned 25-30% och jag tror att det var en överreaktion. Det är inte positivt att FDA efterfrågade mer data och jag tycker att en reaktion nedåt är rimlig, men magnituden tycker jag var överdriven. Rätt eller fel? Återstår att se. Det är fullt möjligt att jag säljer av en del inom inte allt för lång tid för jag ligger lite väl tungt i bolaget.

Scandic Hotels har kommit med uppdaterad marknadsinformation. September månad utvecklas bra och det finns en hel del som tyder på att Q3 kan vara den sista månaden med röda Corona-siffror. Om jag får gissa så tror jag att Q4 kommer att vara förhållandevis bra, men det råder fortfarande stor osäkerhet. Riktkursen som jag jobbar efter är att vi kan komma att nå 45 SEK innan årsskiftet. Det ska bli intressant att se om det blir så. 

Inga kommentarer: