22 juni 2019

Trelleborg: Påfyllning

För ett tag sedan, några dagar efter att jag skrev det tidigare inlägget, så gjorde jag allvar av tankarna och köpte mer Trelleborg-aktier. Det har gått lite plus sedan dess, men inget större. Inwido har omnämnts som möjlig uppköpskandidat och har fått lite skjuts. Det är naturligtvis kul och det kanske kan bli ännu bättre än vad det är nu. Sett så här i efterhand så borde jag gått på Inwido istället för Trelleborg.

En annan aktie som jag har funderat lite på och som jag har skrivit om är Tobii. Det kanske blir så att jag ökar även lite i Tobii. Det är mycket som känns rätt just nu, men det är också mycket som kan gå fel. Om det skulle bli en generell nedgång och Tobii tar en del stryk så kanske jag fyller på. Det kanske jag gör även om det inte blir så.

Aktier som jag funderar på att minska i är bl a JM, som jag inte tycker är fullt lika lockande nu när aktien har kommit upp en bit. Det är även möjligt att jag minskar lite i Byggmax om det är blir ett förväntansryck inför rapporten som kommer i mitten av juli. Det kan mycket väl bli en utdelning runt 2,50 SEK de kommande åren, men uppsidan är ändå begränsad, tror jag.

En annan aktie som jag tror kan få en ganska bra utveckling är Swedbank. Det var nog ett ganska bra val att ge Göran Persson rollen som ordförande. Det är fortfarande mycket som är osäkert och jag tror att det kan dröja ett tag innan det blir bättre, men eventuellt är det värt en chansning. Jag tror nog att jag ligger kvar med de aktier som jag har och fyller inte på med mer.

Inga kommentarer: