12 februari 2014

Telia Sonera ut ur portföljen

Efter att ha sålt Telia Sonera härom dagen så ser fördelningen i portföljen ut som nedan.
 

Jag funderar lite på att fylla på med ytterligare Swedbankaktier, men Avanza Zero finns också med som ett alternativ.

Holmen tycker jag inte längre ser så intressant ut efter att kursen seglat upp en del. Det är möjligt att jag väljer att sälja ganska snart.

Jag måste erkänna att jag är väldigt påverkad av Lundaluppens analyser och det var faktiskt Lundaluppens inlägg om Telia Sonera som fick mig att agera.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror det kommer att gå bra för Telia detta år, valde att öka mitt innehav. Väldigt många och stora insiderköp den senaste tiden. Tiden får utvisa!
Mvh

Charlie sa...

Just insiderköp lägger jag inte jättestor vikt vid. En ny VD köper aktier ser jag mer som att han gör vad som förväntas av honom, och om han inte trott på företaget hade han inte tagit jobbet. Marie Ehrling har också relativt nyligen köpt och inte heller det ser jag som en direkt trigger.

TeliaSonera är inget dåligt val egentligen, som jag ser det, men jag tror att ägandesituationen, att priserna för tjänsterna går ner, att stora investeringar krävs för att kunna leverera tjänster mm gör att jag inte ser det som tillräckligt intressant för att äga aktier. Det är möjligt att jag har fel och det är möjligt att kursen snart letar sig upp mot 53-54 SEK igen, men mer troligt så tror jag att kursen kommer att stå och stampa, alternativt gå ner om det generella börshumöret viker.