29 januari 2014

Mer Swedbankaktier och Avanza Zero

De pengar som frigjordes i samband med försäljningen av mina Etion-aktier har nu använts till Avanza Zero och ytterligare Swedbank-aktier, ungefär hälften vardera. Avanza Zero köptes för ett par dagar sedan. Swedbank-aktierna köptes idag för 170,90 SEK. Nedgången efter kvartalsrapporten känns inte omotiverad, men med tanke på att drygt 10 SEK kommer att delas ut inom ett par månader så tycker jag att det kändes som ett åtminstone hyggligt köp.

Efter köpet så har Swedbank seglat upp som mitt näststörsta innehav, efter Industrivärden. Att jag just har Industrivärden som mitt största innehav gjorde att jag valde att inte investera ytterligare i bolaget. Vad gäller Industrivärden så är jag även försiktigt negativ till SSAB:s köp av sin finska rival, även om SSAB bara är en del av Industrivärden.

Swedbank-innehavet är i nuläget ganska stort och jag kommer kanske att lätta på det när tillfälle ges. Eventuellt så säljer jag av en del av innehavet om kursen sticker upp mot 170 SEK någon gång april efter att utdelningen skiftats ut.

Jag måste även tillägga att det kan även bli så att jag väljer att sälja av aktier generellt de närmsta månaderna. Allt mer ser dyrt ut och rätt vad det är kommer det en rad negativa nyheter som ger alla som sitter och är oroliga en anledning att trycka på säljknappen. Tidigare har jag satt de berömda MA50/MA200-linjerna som en signal på när man ska kliva av och, om inte annat, så är det en konkret lättolkad signal.

Inga kommentarer: