25 november 2010

Presentation av Cellavision

Cellavisions VD Yvonne Mårtensson presenterade företaget på en kapitalmarknadsdag igår. Presentationen finns att se som webcast.

Jag tycker att värderingen av bolaget känns ganska försiktig för tillfället, dvs runt 10-11 SEK per aktie eller börsvärde på runt 250 MSEK. Förmodligen kommer bolaget att landa på en omsättning i år på 120 MSEK och vinsten kommer förmodligen att vara runt 7 MSEK (stor osäkerhet). Det är inte väldigt imponerande siffror, men heller inte dåliga. Det är viktigt att komma ihåg att bolaget växer med runt 30% per år.

Även om det finns mycket som jag gillar med bolaget så finns det också farhågor, naturligtvis. Tyvärr känns det som att marknaden inte är oändlig. Det finns en marknad som ligger på drygt 5 miljarder SEK och det är inte dåligt, men heller inte enorm med tanke på att andra aktörer kommer att vilja ha sin del av kakan. För att göra den potentiella marknaden rättvisa bör man naturligtvis säga att det finns andra områden som kan, i framtiden, bli aktuella. Vägen dit känns dock för lång för mig och jag tycker att dessa tillväxtmöjligheterna väger lätt, åtminstone så länge som motsatsen inte har bevisats.

Jag kommer med största sannolikhet inte att öka mitt innehav i företaget även om jag tidigare haft funderingar på det. Intäkterna kommer inte att skjuta i taket och man är en väldigt liten spelare, vilket bland annat tar sig uttryck i att man sitter i knäet på sina distributörer. Tillsammans gör detta att jag är aningen tveksam. Det som talar för är precis som jag skrev ovan den nuvarande värderingen. Med dagens värdering skulle en vinst på 25 MSEK ge ett P/E på 10. En vinst på 25 MSEK känns som att den mycket väl kan ligga inom 3-4 års räckhåll.

Eftersom det är en aktie med dålig omsättning så kan det lätt bli trångt i luckan. En ny analys av bolaget hade förmodligen rekat köp och det hade kunnat trigga en trevlig uppgång. Om kursen skulle sticka upp till 13-14 SEK innan året är slut på grund av någons tyckande så kommer jag kanske att sälja.

Charlie

Inga kommentarer: