26 november 2007

Positiva tongångar

Det kändes bra att se att börsen stiga i förmiddags. Till skillnad från en del andra, som säger sig gilla att handla billigt, så gillar jag inte när börsen går ner alltför mycket. En alltför sur börs kan nämligen leda till att investeringsviljan försvinner, vilket i sin tur kan leda till färre arbetstillfällen, vilket i sin tur leder till minskad konsumtion, vilker i sin tur leder till ännu färre arbetstillfällen o.s.v., med andra ord lågkonjuktur. Jag är inte sugen på lågkonjunktur och därför blev jag glad när börsen stack upp.

Broström började fint under dagen och toppade 54 SEK efter rapporter om stigande rater, dvs bättre betalt. Under dagen föll kursen ned något och nu (17.00) så är kursen nere på 50,75 SEK. Förmodligen drog Concordias vinstvarning ned Broström något, men vad jag förstår så är Concordia och Broström inte direkta konkurrenter. Hur som helst, jag planerar att behålla Broström ett tag till och jag hoppas att den nu påbörjade återhämtningen håller i sig. Tyvärr sitter jag inne med lite väl många Broström-aktier och därför funderar jag på att sälja av en del. Det är mycket möjligt att jag säljer av en del runt 56-57 SEK om kursen tar sig till de nivåerna inom kort.

Gunnebo Industrier, GIAB, hoppade upp ett rejält snäpp idag. Kursen för en stund sedan låg på 160 SEK, vilket är +6,50SEK jämfört med i fredags. Omsättningen har hittills endast varit 1400 st, vilket är väldigt lite. Fördelen med låg omsättning är att det går att göra fynd. Nackdelen är att det kan vara svårt att hitta en köpare den dagen man vill sälja.

En annan aktie som jag skrivit om på sista tiden är HiQ. Kursen fortsatte upp idag och är i nuläget på 34,50 SEK, vilket är +1,10 SEK från igår.

Överlag har det varit en bra dag i portföljen, men jag ligger fortfarande en del minus.

mvh Charlie

Inga kommentarer: