24 juni 2024

Sommarstiltje

Det är ganska svårt för närvarande att hitta bra case tycker jag. Det kan bero på att jag inte letar ordentligt. Det kan bero på att jag börjar bli skotträdd. Man kan fundera fram och tillbaka, men oavsett anledning så tycker jag att det är svårt att hitta någonting som känns riktigt intressant. Det finns ett par case som jag tror ganska mycket på, men det är stor, stor osäkerhet. Det lutar en hel del åt att jag vill vänta in Q2-rapporterna innan jag agerar. Några av Q2:orna som jag kommer att titta på är följande:

Acconeer

Bolaget har varit igång ett tag nu och det är mycket som känns intressant. Att man har kammat hem ett antal design wins och att man finns med i EX90 och Polestar 3 känns väldigt intressant, MEN nyemissionen (och allt runt omkring) och VD-bytet förbryllar lite. Det är ett förhoppningsbolag och det är någonting som skaver lite som jag ser det. Möjligtvis resonerar jag fel, men det är någonting med värderingen och potentialsen som inte riktigt lirar. Om alla design wins är att se som "money in the bank" (vilket förvisso de flesta inte tror, men i alla fall) och om man ser potential utanför fordonsindustrin så borde bolaget på dessa nivåer vara väldigt intressant, men så verkar det inte vara. Självklart kan det vara så att det från tid till annan bjuds på en intressant möjlighet och så kanske det är i detta fall. Det ska bli intressant att se Q2:an och det ska bli intressant att se hur den nya VD:n agerar. 

Embellence Group

Embellence Group är jag ganska intresserad av att öka i, men jag känner inte riktigt att jag har tillräckligt på fötterna. Det jag framförallt kommer att hålla ögonen på är hur försäljningen i USA utvecklas. Det kommer att vara viktigt. Det är också viktigt att se hur Norden utvecklas, men det är sekundärt som jag ser det. Om det visar sig att USA har ett fortsatt positivt momentum är det möjligt att jag väljer att öka.

XXL

Det bör ha gått OK under Q2 för XXL. Med detta menar jag inte att det kommer att slås omsättningsrekord eller vinstrekord, men jag tror att man kommer att kunna se positiva tendenser. Marknaden bör ha varit något bättre än vad den varit de senaste kvartalen och det känns inte omöjligt att Reset & Rethink-initiativen börjar synas i siffrorna. När det kommer till XXL så ska man inte glömma att värderingen är riktigt pressad och min gissning är att det inte kommer att krävas så mycket för att det ska kunna få avtryck i kursen. Eventuellt så kommer man att presentera mer information om samarbetet med Frasers, vilket skulle kunna vara positivt för kursen.

Revolution Race

Revolution Race är också intressant, dock är det viktigt att de nya marknaderna och att de nya produkterna funkar. Om det verkar vara så kommer jag nog att öka ytterligare. Vi får se.

Inga kommentarer: