05 juni 2024

Acconeer: Ökning

I samband med att jag sålde mina Calliditas-aktier så frigjordes en del kapital. Jag satte en del av dessa pengar i arbete idag genom att köpa fler Acconeer-aktier. Det är en chansning, men det verkar finnas en del lovande. För några dagar sedan så kom det ytterligare positiva nyheter rörande design wins inom bilindustrin. Det är alltid svårt att bedöma hur relevanta sådana nyheter egentligen är, men det är hur som helst positivt. Frågan är hur positivt det är.

Det jag gillar med Acconeer är att användningsområdet för radarsensorerna är brett. Att fordonsindustrin väljer att använda tekniken, om vi antar att planerna blir verklighet, så kommer det att vara en väldigt bra referens för många andra kunder och det kommer att kännas betryggande att tekniken är välprövad. Det kan med andra ord bli ringar på vattnet.

Om man tittar på resultaträkningen och annan ekonomisk data så är det klart att värderingen bygger på förhoppningar. När det kommer till förhoppningsbolag så är förtroende viktigt, och i det sammanhanget skulle jag säga att bolaget blivit lite tilltufsat. Jag tror att det kan skapa ett intressant tillfälle. Det återstår att se, men jag tror att kursen kan komma att hoppa upp över 10 SEK inom 12 månader. Vi får se. Risky   

Inga kommentarer: