16 november 2007

Ommöblering i IPS-portföljen

Jag har en IPS-fondportfölj som jag har skrivit om tidigare, se här. Eftersom jag är lite osäker på hur utvecklingen i Kina kommer att te sig så valde jag idag att byta ut de fondandelar som jag hade i JF China (USD) Fund A (Utd) mot andelar i MLIIF Latin American A2 $ (Ack) . Jag byter alltså från Kina till Latinamerika. Jag har fortfarande kvar fonder som är riktade mot Asien i min PPM-portfölj. Genom detta byte får jag dessutom in min första fond som är riktad mot Latinamerika. Vi får se hur det går. Det var ganska svårt att välja eftersom utbudet var ganska skralt.

Vad tror ni? Kommer Kina att krascha?

mvh Charlie

5 kommentarer:

Bushbaby sa...

Jag vågar påstå att frågan är inte OM Kina kommer att krascha, utan NÄR.

P/E tal uppe i taket och börshysteri bland folk och fä.
Som ordspråket lyder "när till och med skoputsaren ger dig aktietips, då är börsen i en bubbla!"

I Kina läste jag senast att pensionärerna dragits med i hysterin och investerar sina sparade begravningspengar i en börs de inte begriper sig på. Det talar för sig själv.

/Bushbaby

Anonym sa...

Min trading coach berättade att många nya daytrading Caféer i Hongkong och Shanghai idag, jag kommer ihåg att det fanns flera i USA och Sverige år 2000. Kina börsen har stigit enormt. Det är dock förbjudet att sälja kort i Kina så jag antar att några stora aktörer eller många små helt enkelt börjar sälja sina innehav när de tror att toppen är nådd. Den låga USA dollarn som den kinesiska yuanen är peggad till medför att all import från andra länder än USA blir dyrare. Förr eller senare, antagligen förr, så rasar Kina börsen också och börsfall utomlands påverkar säkert Kina.

Charlie sa...

Hej Per och Bushbaby!

Jag har hört liknande saker som ni berättar och det gör inte att jag känner mig direkt trygg med min Kina-fond. Den har helt enkelt grjort sitt för tillfället, men de är inte omöjligt att jag återkommer till Kina om några år när kurserna känns mer verklighetsförankrade.

Tack för tipsen.

Förresten Per, jag såg att du nämnde att du hade en tradingcoach. Vad innebär det? Är det någon du känner som kan allt som man bör veta, eller är det någon som du anlitar?

mvh Charlie

Unknown sa...

Hej!
Jag jobbar på en aktieanalyssajt som heter redeye. Vi har en sajt som är www.redeye.se där vi har en blogg som har adressen www.aktiebloggen.se. Denna blogg har växt mycket på de två månader då vi startade bloggen. Jag tycker att din blogg är av hög kvalitet och undrar om du är intresserad av att publicera dina texter hos oss. Skriv gärna till mig. Jag har email: tomas.otterbeck@redeye.se

Bushbaby sa...

Appropå Kina, så läste jag nyligen att en av de kinesiska företagens största inkomstkällor inte är kärnverksamheterna, utan istället investeringar i ANDRA kinesiska företag. Ett klädföretag fick 95% av sin vinst från investeringar.