25 november 2007

Ekonomibloggarnas framfart

För ett tag sedan så registrerade jag adressen www.ekonomibloggar.se. Den främsta anledningen till att jag gjorde det var att jag tyckte att det saknades en bra startsida för ekonomibloggar samt att jag trodde att det skulle bli vanligare med ekonomibloggar. Jag har haft delvis rätt.

Efter att jag startat ekonomibloggar.se så upptäckte jag Google Reader som till viss del löser det problemet som jag löser med ekonomibloggar.se, nämligen att enkelt se vilka bloggar som är uppdaterade. Fördelen med ekonomibloggar.se är trots det att man inte behöver sätta sig in i något nytt program utan bara behöver gå in på en hemsida. En annan fördel är att man kan upptäcka nya ekonomibloggar på ett enkelt sätt.

Den andra anledningen till att jag startade ekonomibloggar.se var, som sagt, att jag trodde att det skulle bli vanligare med ekonomibloggar. Det har blivit vanligare, men framförallt har publiciteten ökat. För ett par dagar fanns det en artikel på di.se:s sida som hette "De populäraste aktieblogggarna", eller något liknande. Klirr-i-kassan.se omnämndes inte i texten, men det fanns en hänvisning längre ner i artiklen, vilket gladde mig mycket och ökade på besöksstatistiken. Idag finns det en annan artikel på di.se:s sida som handlar om ekonomibloggar, nämligen en intervju med den hemliga finanskvinnan. Det är intressant att se att intresset växer för ekonomibloggar och att en tidning som DI väljer att uppmärksamma detta.

Slutligen så känns det kul att se att finanskvinnan får uppmärksamhet. Det är hon värd.

mvh Charlie

1 kommentar:

Admin sa...

Ja, visst är det roligt med all publicitet kring de ekonomirelaterade bloggarna. RSS eller ej så tycker jag ändå din sida fyller en funktion, nämligen att samla alla verksamma bloggar inom ämnet.

Tack för dina vänliga ord om mig också.