27 november 2007

En ganska bra dag

Det blev en ganska bra dag i portföljen idag. Axfood pinnade upp 7,00 SEK till 240,00 SEK, vilket är bra. Aktien har stått sig bra under de senaste dagarnas börsoro, vilket naturligtvis känns tryggt. Jag funderar ändå på att sälja innehavet om kursen fortsätter upp den närmsta tiden. Anledningen till att jag funderar på att sälja är att det börjar kännas som att sannolikheten för en nedgång eller sidledsrörelser är högre än sannolikheten för fortsatt uppgång. Även om jag säljer så kommer jag att hålla ett öga på aktien och det är inte omöjligt att jag köper tillbaka den ganska snabbt om det kommer en nedgång kort efter att jag sålt. Vi får se hur jag gör, men kursen 240 SEK var vad jag hoppades på när jag köpte, vilket talar för att sälja. En annan anledning till att jag funderar på att sälja är att jag ligger lite för tungt i aktier just nu med tanke på den rådande osäkerheten.

Jag köpte ett ganska stort antal Readsoft-aktier idag för 14,80 SEK. Anledningen till att jag köpte är att jag tycker att aktien har drabbats väldigt hårt den senaste tiden. Resultatet har förvisso inte varit jättebra, men 2007 har kommunicerats ut som ett investeringsår. Bland annat har man ökat säljstyrkan med 25%. Detta kommer förhoppningsvis ge bra skjuts åt företaget nästa år. Igår kommunicerades det dessutom ut från företaget att de fått en order på 5 MSEK. Det var denna order som till slut fick mig att bestämma mig för att öka i bolaget. Eftersom jag ligger tungt i bolaget så kommer jag att sälja av en del om det blir en uppgång inom kort.

mvh Charlie

4 kommentarer:

Marcus sa...

Kusligt! Jag har också Axfood i portföljen, och tänkt i EXAKT samma banor som du. Ibland är världen liten...

Gillar din blogg förresten! Det så kallade "ekonomibloggarna" passar generellt inte mig, tycker det blir lite för mycket vardags-bloggande om mat och snålhet. Du skriver däremot sakligt och intressant om fundementa. Det gillar jag!

Rakt in i RSS-läsaren.

Rookie sa...

Vill också passa på att tacka för en intressant blogg. Du är en av dem som har inspererat mig att starta med bloggning. Jag undrar om du har kollat upp KnowIT?

http://insiktsfull.blogspot.com

/Insiktsfull

Charlie sa...

Hej Torkel!

Det var intressant som du säger att vi funderade i samma banor. Jag slog faktikst till och sålde idag. Det blev 243 SEK, vilket är OK även om det inte är dagshögsta.

Tack och bock för berömmet! Det är kul med kommentarer. Det håller inspirationen uppe.

mvh Charlie

Charlie sa...

Hej Rookie!

Tack för berömmet.

Jag kollade in din blogg snabbt. Det var trevlig läsning. Alltid kul med bloggar som handlar om aktier.

Jag har inte tittat så mycket på KnowIT faktiskt. Det beror egentligen mest på slumpen. Anledningen till att jag började att handla med HiQ var att de hade bra marginaler och en hygglig spridning av kundstocken. En annan lite mer vag anledning är att jag träffat på en del konsulter från HiQ ch intrycket av dessa har varit bra. Jag har även handlat med Prevas under året. Det verkar också vara ett välskött konsultbolag med en ledning som äger mycket aktier, vilket brukar borga för kloka beslut (Jag kan komma ihåg lite fel, men jag är rätt säker på att det är så). Jag får väl helt enkelt kolla in din blogg och läsa på om KnowIT :)

Lycka till med bloggandet och tradingen.

mvh Charlie