20 november 2007

Nya tag

Det har varit ett par jobbiga börsdagar den senaste tiden, men idag så blev det äntligen en dag som slutade på plus. De få analyser som jag har läst den senaste tiden pekar alla på kreditoron, vilket mer eller mindre kan tolkas som en allmän oro för att högkonjunkturen är slut för denna gång. Detta är i sig inte något nytt, men omfattningen har inte varit utredd tidigare. Det är i alla fall min lekmannaanalys av läget.

Jag har under dagen funderat på att köra ytterligare en kort affär i HiQ, men jag är lite tveksam. Anledningen till att HiQ är tillbakapressad beror förmodligen på att Ericsson är tillbakapressad, men frågan är om detta beroende är överdrivet. Jag lurar lite på att detta beroende är något överdrivet och i sådant fall kan det vara en god idé att chansa med ett par HiQ-aktier.

En annan aktie som jag har funderat på att satsa några chanspengar på är Gunnebo Industrier. Jag har förvisso redan en del, men jag tycker att värderingen är intressant. Omsättningen i Gunnebo Industrier är väldigt liten, vilket ibland kan medföra överdrivna kursrörelser. Nån måste helt enkelt ta ansvar och höja omsättningen :)

Det finns en del andra aktier som jag funderar på att satsa en slant på, men några större investeringar blir det inte tal om för tillfället.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Charlie sa...

Förresten, jag glömde säga att jag har uppdaterat ekonomibloggar.se.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.