28 november 2007

The trend is not my friend...today

Man brukar rätt ofta stöta på talesättet "the trend is your friend" om man läser om hur man skall handla med aktier. Det ligger säkert en del sanning i ett sådant uttalande, men det finns också exempel på kurser som har gått ner efter att de gått upp :)

Idag sålde jag mina Axfood-aktier för 243 SEK. Det var en bra affär. På ganska exakt två månader så har kursen gått upp med 10% och jag tog, som sagt, hem vinsten idag. Det finns egentligen två anledningar till mitt agerande. För det första så är jag för exponerad mot aktiemarknaden för tillfället. Det är oroliga tider och det är inte bra att sitta på för mycket aktier i oroliga tider. Kursen kommer förmodligen att gå upp och ner den närmsta tiden och då kan det vara en god idé att sälja en dag när det går upp. En andra anledning till att jag sålde är att jag inte anser att det finns väldigt mycket mer att hämta av aktien i det korta perspektivet. Det finns förvisso en bra utdelning som kommer att komma och människor kommer att fortsätta att handla mat, men just idag så tyckte jag att det var bättre att ta hem vinsten. 10% var vad jag ansåg vara en rimlig uppgång när jag köpte aktierna i slutet av september. Idag är jag därför nöjd.

Jag har även funderat en del på Readsoft under dagen. Det var lite synd att inte kursen följde med upp idag. Det hade varit skoj. Jag trodde att den nya ordern skulle få lite effekt, men den har uteblivit. Det som talar för är att insiders varit ganska aktiva och köpt, vilket inte säger jättemycket men det är iaf inte dåligt. Eftersom jag ligger tungt i bolaget nu så kommer jag att sälja av en hel del om kursen fortsätter ned till 13,80 SEK för att inte riskera alltför mycket. Förhoppningsvis så kommer inte kursen att gå så lågt utan istället att vända upp. Om kursen vänder upp så kommer jag att möjligtvis att sälja av en del runt 17 SEK, men situationen kan vara en helt annan när kursen står på den nivån så det är svårt att uttala sig mer precist om säljnivån. På några månaders sikt tror jag dock att en sådan nivå är ganska trolig. Mycket hänger på Q4-rapporten och om de nya säljarna har fått upp flåset.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Hur gör man för att få ett eget domännamn som du? :) Måste man ha ett eget webhotell och så då?

Mvh
Sara

Charlie sa...

Hej Sara!

Om man bara vill ha ett domännamn så går det bra att registrera ett sådant utan att köpa webbhotell. Jag har köpt min klirr-i-kassan.se-adress hos www.loopia.se och jag är nöjd med dem. Hos Loopia har jag sedan ställt in så att klirr-i-kassan.se pekar på min blogspot-adress.

Hos Loopia kan du även köpa webbhotell. Jag kan även rekommendera one.com.

mvh Charlie